Utrykningspolitiet holdt lørdag en "rødlyskontroll", en kontroll for å avdekke kjøring mot rødt lys, i Narvik sentrum da de like etter kl 14.15 oppdaget en bil som kom i bemerkselsesverdig høy fart inn mot lyskrysset.

Politiet skriver i en pressemelding at denne bilen kjørte rett inn i et annet kjøretøy som sto og ventet på grønt lys. Utrykningspolitiet var på stedet umiddelbart etter sammenstøtet og fattet mistanke om ruspåvirket kjøring.

Operasjonsleder i Midtre Hålogaland Politidistrikt, Karl-Erik Thomassen, skriver i presemeldingen at en ung jente (8) som var passasjer i bilen som sto i ro ble kjørt til sykehus i ambulanse med smerter i nakken. Jenta ble senere utskrevet uten dokumenterte skader.

Testet positivt på narkotika

Føreren av bilen som forårsaket ulykken, en mann i 20 årene, ble siktet for ruspåvirket kjøring med personskade.

Mannen testet positivt på amfetamin, hasj og benzodiazepiner. Under ransaking ble det også gjort funn av et ulovlig våpen gjemt under førersetet samt en mindre mengde hasj. Mannen ble dermed også siktet for bruk og oppbevaring av narkotika.

- Passasjeren i samme kjøretøy er også mistenkt for bruk av narkotika da han testet positivt på de samme stoffene som fører. Begge er fortsatt i varetekt og vil bli avhørt, skriver Thomassen videre.

Førerkortet til mannen som forårsaket ulykken er beslaglagt.