Skipper Tore Henriksen og mannskapet på RS Kjøpstad slepte mandag kveld flytebrygga fra Harstadbotn til Arnøya.

De er foreningen Arnøybryggas venner som det siste året har jobbet med å få en helt ny brygge til Arnøya. Ved hjelp av bedrifter og frivillige, er en kommet langt med å få bygga på plass.

– Slepeoppdraget gikk helt etter planen. Vi heiste landgangen og forankring opp på brygga ved Båtsenteret. Deretter satte vi kursen mot Arnøya, forteller Henriksen.

– Turen gikk helt greit og etter noen timer var flytebrygga plassert utenfor gammelkaia på Arnøya, forteller Henriksen.

Han er skipper på RS Kjøpstad denne uke.

– Vi er alle frivillige som jobber om bord i RS Kjøpstad. Jeg og mannskap går vakt hele denne uken.

- Derfor må vi være i nærheten av båten hvis det skjer noe. Vi skal ha båten klar på en halv time fra melding kommer til vi er klar for å dra fra kai, forteller han.

– I mai og juni har båten vært ute på 15 oppdrag. Det er ofte båter som har fått stopp og har hatt tette filter. Vi har i hovedsak bidradd til slep, sier skipperen.

– Jeg synes båtfolket i nord er flinke. De vedlikeholder båtene bra, og det er sjelden vi er ute på havari, sier Henriksen.

– I øyeblikket har det blitt tynnet noe ut i rekken av frivillige i Redningsselskapet her i Harstad-området. Vi er derfor på jakt etter flere frivillige. Det holder at en har passert 18 år og en må ha passert 23 år for å bli båtfører, forteller Tore Henriksen.

SLEP: Redningsselskapet fortok mandag slep av kaia til Arnøykaias venner. Foto: Redningsselskapet
FRAMME: Det nye kaia som Arnøykaias Venner har skaffet ble mandag slept fra Harstadbotn til Arnøya. Foto: Redningsselskapet
SKIPPER: Tore Henriksen er skipper på RS Kjøpstad. Foto: Tore Skadal
REDNINGSTJENESTE: RS 129 Kjøpstad har vært i tjeneste siden 2003. Nå ligger den fast stasjonert i Harstad. Foto: Tore Skadal