De skal være en bølgedemper der ungdom ferdes i helgene, og leder Tom Øyen sier de er til stede for de som trenger noen voksne å snakke med.- I natt er det litt spesielt på grunn av russen. Derfor bestemte vi oss for å starte årets patruljering i natt, sier han.

Klokken 21.30 i kveld kjørte sju motorsykler ut i harstadnatten for å oppsøke  og komme i kontakt med festglade ungdommer.- Vi har stor rekkevidde så vi vil være til stede der ungdommene samles, og ikke bare hos de som oppholder seg i sentrum, sier han.

Også Natteravnene startet opp årets sesong i natt, og Karina Paulsen sier forskjellen på MC-ravnene og Natteravnene er merkbare.- Vi er tøffere og mer mobile enn Natteravnene, sier Paulsen.

Øyen oppfordrer flere MC-eiere til å melde seg på MC-ravnene, for Øyen sier det er veldig givende å være med på.- I fjor var første året vi kjørte rundt, og jeg hadde mange gode samtaler med ungdommer. Noen har behov for å snakke med voksne personer som er villig til å lytte, sier han.

Øyen sier mange MC-folk har meldt seg på i år, men han trenger flere.- Dette tiltaket er klubbuavhengig. Alle som har MC er hjertelig velkommen til å være med. Målet er å kunne stille med flest mulig sykler hver helg i sommer, når været tillater det, sier han.