Onsdag fortsatte forhandlingen i straffesaken mot en 37 år gammel tyrkisk mann.

7. desember 2015 slo han fornærmede i hodet én eller flere, og deretter stakk og/eller skar han henne i halsen med en kniv slik at hun fikk et dyptgående og 10-12 centimeter langt kutt. Hun mistet ved dette mye blod, og ville formentlig mistet livet uten rask hjelp og medisinsk behandling.

Fornærmedes sønn var første vitne i rettssaken onsdag. Han har bodd fem og et halvt år i Norge, og er ikke i familie med tiltalte. Fornærmedes sønn møtte tiltalte for første gang i februar i fjor.

Skulle overraske moren

Aktor leste opp forklaringen som fornærmedes sønn hadde gitt til politiet. 8. desember, dagen etter hendelsen, forklarte han at fornærmede ønsket at han skulle være tilstede da hun skulle fortelle tiltalte at forholdet ikke fungerte.

Det avkrefter han i retten tirsdag.

- Jeg visste at tiltalte skulle komme, men jeg kom til Harstad for å overraske moren min, sier fornærmedes sønn.

Trodde moren kom til å dø

Han forteller at fornærmede og tiltalte begynte å krangle i leiligheten den aktuelle kvelden. Han opplevde tiltalte som aggressiv.

- Tiltalte skiftet farge, ble svart i ansiktet. Han var sur. Jeg visste ikke hva problemet var, eller hva som kom til å skje. Jeg gikk inn på toalettet for å ringe politiet, forklarte vitnet i retten.

Tirsdag fikk retten høre samtalen mellom fornærmedes sønn og politiet. Midt i lydklippet skiftet samtalen karakter, og retten fikk høre en rekke hyl.

- Jeg kom ut fra toalettet, og så tiltalte med en kniv i hånden. Jeg så mye blod. Jeg trodde han skulle knivstikke meg også.

Sønnen forteller videre at han så tiltalte springe ut av leiligheten. Selv gikk han til kjøkkenet og hentet en kokkekniv for å beskytte seg selv.

- Jeg åpnet døra og så moren min ligge i snøen. Det første jeg tenkte på var å løpe bort til henne å hjelpe. Moren min hadde store sår i halsen, og jeg trodde hun kom til å dø.

- Har ødelagt livet vårt

Fornærmedes sønn var usikker på hvilken kniv som ble brukt av tiltalte.

Han sier i retten at moren ikke følte seg trygg i leiligheten etter hendelsen. I ettertid har fornærmede besøkt tiltalte tre-fire ganger i fengselet.

- Tiltalte har ødelagt livet vårt. Slike ting er ikke veldig lett å glemme. Moren min ville besøke tiltalte i fengselet, og spørre hvorfor han gjorde dette.

- Det var begge sin feil. For meg er det greit at han reiser tilbake til Tyrkia, så lenge han ikke plager oss mer.