Fraværsgrensen på ti prosent er for strenge.

SV-politiker Edvin Eriksen reagerer på de nye fraværsreglene som er vedtatt av undervisningsminister i Solberg-regjeringen.

– Dette er noe jeg har stilt spørsmål om i fylkestinget o Troms denne uke, sier Eriksen.

Harstad-politikeren mener at undervisningsministeren streng krav på maks 10 prosent fravær i et fag, er med på å øke frafallet av elever som fullfører fag i den videregående skole.

– Jeg synes det er for enkelt å si at elever skal gå til lege for å få godskrevet sitt fravær. Det blir helt unaturlig, sier han.

– Ungdom i tenårene trenger veiledning til å takle kjærlighetssorg, vekst og forventninger. En del sliter også med angst og depresjoner, sier Eriksen.

– Da er en nedre grense på ti prosent fravær bare med på å styrke tallene for at stadig flere elevere i den videregående skolen faller utenfor, mener han.

– Jeg registrer at Arbeiderpartiet foreslår en fraværsgrense på 15 prosent fravær. Selv dette mener mange også kan være for lavt for noen elever som sliter med å stille på skolen av ulike årsaker, mener Eriksen.

– I Troms har fylkesråd Roar Sollied og skolene de siste årene jobbet godt med å bremse frafallet av elever i de videregående skolene. Tall viser at det er en vekst på to prosent økning av elever som fullfører den videregående skolen, forteller Edvin Eriksen.

Han mener det viktigste som kan gjøres for elever som ligge i grenseland for å ramle ut av utdanning i den videregående skolen er solid oppfølging fra skolene.

– For meg blir det helt feil å følge rådene som det skrives om i lederen i Harstad Tidenden tirsdag og de krav som nå ligger på 10 prosent fra undervisningsministeren, sier Edvin Eriksen, som denne uke deltar på fylkestinget i Troms fram til fredag.