Trondarnes Folkehøgskole har i flere tiår gledet sine elevermed skreddersydd oppgaver og erfaring som dem tar med seg for resten av livet.Nå står New York for turen, for elevene ved Design og Fashion linjen vedskolen.

Skrevet av Mariell I Benjaminsen

Det er hele 8 dager, hvor hele 26 elever skal delta påstudieturen til New York. To av disse elevene, Celine Brox og Elisabeth Normoskal delta på turen til New York. Sistnevnte er veldig spent på reisen dem iferd med å begi seg ut på. I New York så skal dem besøke blant annet BrooklynBridge, en baptistkirke i Harlem og shoppe i New York, med sitt brede utvalg avbåde kjøpesenter og handlegater. Det er ikke bare Design og Fashion som skaldra til New York, men også teater og musikk linjene. Her skal de blant annet drapå musikaler som rock of ages og Blue man Group, og teater linjen skal seteaterstykker. Målet med turen til New York er at dem skal kunne oppleve noe nytt,og motivere elevene til videre utdanning.

– Vi lærere hadde som et mål å få oppleve elevene på en annenmåte, forteller lærer ved Design og Fashion, Brit Oshaug til ungdomstidende.

Masker og sang

Elevene på skolen har i løpet av skoleåret fått mulighetentil å dra på skoleturne og fått nye tanker om hva fremtiden vil bringe. Dettevil de to jentene poengtere som det beste de har opplevd i løpet av skoleåret. Trondarnesfolkehøgskole besøkte ni skoler, der de fremførte både sang og teaterstykker.Design og Fashion bidro med masker, og musikk bidro med sangnummer tilskoleelevene.

– Vi skal blant annet spise pizza på New York sin bestepizzabar og se på skyskrapere fra Brooklyn Bridge, noe som vi gleder oss veldigtil, forteller lærer ved Design og Fashion, Brit Oshaug til ungdomstidende.

Et fint år

Celine Brox og Elisabeth Normo anbefaler skolen på detsterkeste. De har hatt et fint år på folkehøgskolen og har fått mye ut av året.

– TrondarnesFolkehøgskole passer for dem som ikke vet hva de vil utdanne seg til, og somtrenger et år til å tenke, avslutter jentene.

EGNE KLÆR: Celine Brox har fått muligheten til å sy sine egne klær. Foto: Mariell I Benjaminsen
GLEDER SEG: Elisabeth Normo og Celine Brox er to av jentene som ser fram til tur til New York. Foto: Mariell I Benjaminsen