Prest Carl Ove Fæster og gode hjelpere var fredag formiddag samlet for å forteller hva som skal skje i Harstad kirke søndag. Da samles flere lokale krefter til en times minnemarkering for 22. juli i Harstad i Harstad kirke.

Lokal markering

– Dette blir en lokal markering i forbindelse med helgas nasjonale markering i Oslo og på Utøya. Nasjonalt vil det bli TV-sendinger fra Utøya på søndag. Flere av de som var på Utøya fra Harstad-området vil være på plass der under minnemarkeringen, forteller Carl Ove Fæster, som vil holde tråden gjennom det lokale programmet i kirkeparken.

Flere deltar

Under søndagens program vil Karoline Øyan lese diktet «Til ungdommen» av Nordahl Grieg etter musikalsk åpning med orgel og trompet.

– Det vil rett etter åpningen bli en marking med ett minutts stillhet som avsluttes med tre kloggeslag, forteller Fæster.

Bremnes med

Artisten Lars Bremnes synger «Å kunne skrive». Detter vil Fæster fortelle om alle hjertene som henger i og utenfor kirka.

Karoline Øyan vil lese bibelteksten "Kjærlighetens kapitel.

Ellen Fæster Tønnesen, Tone Unstad og Lindis Haugan vil alle bidra med sang under minnemarkeringen.

Fungerende ordfører, Jan Fjellstad, fungerende prost Odd Willy Johansen og styremedlem i AUF Harstad, Mette Dahl Schjelderup, ville alle delta med appell under minnemarkeringen.

Avslutter

Lars Bremnes vil avslutte med sangen «Liv». Den skrev han på vei Tromsø, da han skulle hente datteren Julie, som var en av de som overlevde oppholdet på Utøya i fjor.

– De fleste av de lokale fra Troms vil i løpet av helga være på plass på den nasjonale markeringen på Utøya, forteller Elke Bunk.

Harstad-kvinnen sitter i den nasjonale komiteen for den støttegruppen etter 22. juli. Hun er også leder for støttegruppen i Troms.

Minnemarkeringen finner sted søndag ettermiddag i kirkeparken fra klokken seks. Den vil etter planen vare en time.

DELTAR: Varaordfører Jan Fjellstad og fungerende prost i Trondenes, Odd Willy Johansen, deltar begge under minnemarkeringen i Harstad kirke søndag ettermiddag. Foto: Tore Skadal
SAMLES VED KIRKA: Prest Carl Ove Fæster fortalte fredag om programmet for minnemarkering i kirkeparken ved Harstad kirke søndag 22. juli. Foto: Tore Skadal
SAMLES: Søndag ettermiddag er det lokal minnemarkering i kirkeparken utenfor Harstad kirke. Foto: Tore Skadal