Han fant det på en strand i Lofoten. Han hadde med seg en stol. Han satte den ut i fjæra. Han lot vannet stige.

Motivet

– Jeg liker å ta bilder av mennesker. Men denne gang var den en stol som fikk oppmerksom het der den står i fjæra på en sandstrand i Lofoten, sier Widar Olsen, som ofte er på jakt etter nye fotomotiv. Det kan være i hagen hjemme. Det kan være i nærområdet. Eller det kan være på en strand i Lofoten.

Årets bilde

– Bildet med stolen i Lofoten ble tatt på en tur til Lofoten. Vi hadde tatt oss en tur for å ta bilder der en dag i august dag. Det var solnedgang, sier Widar, om bildet som er fanget på 244 sekunder.

– Effekten med bilde ble helt greitt. Jeg er godt fornøyd med at mange tror at stolen står på is, sier han.

Det har nok sammenheng med at en ikke makter å se overgangen fra sjø til land under stolen. Absolutt et spennende bilde av en av de 21 medlemmer som stiller ut bilder på årets utstilling i regi av Harstad Fotoklubb.

Widar Olsen har sanket mange premier for sine foto i konkurranser. Noen av dem henger nå på utstillingen ti Harstad Fotoklubb.

Utstillingen vil bli hengende ved Trondenes Historiske Senter til godt ut i april.

BLÅSER BOBLER: Widar Olsen i Harstad Fotoklubb er representert med flere bilder på årets utstilling som har sanket premier. På bildet ser vi Kornelie Schjelderup blåser bobler i hagen til Widar i Sollia. Foto: Tore Skadal