RIMINI: Tidligere i år tok 13 år gamle Celine Røberg norgesmestertittel i pointfighting og lettkontakt i klassen ung dame -46kg. I helga sparret hun for første gang i Best Fighter Cup i Italia. Der tok Røberg for første gang gull på internasjonalt nivå, noe som bidro til å skape oppmerksomhet fra uventet hold.

- Både landslagstrener Gianpaolo Calajò og landslagutøver Monica Engeset tok seg tid til å se på meg, og gi råd og tips. Jeg fikk veiledning både på øvelser og til mitt tekniske arbeid. Det var selvfølgelig veldig gøy at de tok seg tid til det, sier Røberg.

Overraskende

Til tross for at kickbokseren har gjort det godt på landsbasis i både pointfighting og lettkontakt, var ikke forventingene om pallplass like store under helgas cup.

- Jeg trodde ikke jeg skulle klare å ta pallplass i lettkontakt. På forhånd tenkte jeg at jeg ikke kunne klare å strekke opp til nivået, og at jeg bare skulle være med for gøy. Så det var veldig overraskende at jeg klarte å ta gull, sier Røberg.

Ambisjoner

Med ett gull og to bronsjer i bagasjen på vei hjem til Norge er det ingen tvil om at den unge kickbokseren har fått enda mer motivasjon og større ambisjoner for kickboksingen.

- Jeg kommer definifvt til å fortsette med kickboksing i lang tid. Jeg håper å en dag kunne kjempe i et verdensmesterskap, men da må jeg først bli litt eldre, sier Røberg.

Imponerende

Tjeldsund kickboksingklubb deltok i Best Fighter Cupen for tredje året på rad, men har aldri tatt så mye som 14 medaljer i stevnet tidligere. Disse gikk til Marlene Farstad Grøttem med dobbelt gull og ett sølv, Margrete Edvardsen med ett sølv, mens Mari Lovise Lidal, Warunyu Sudtapan, Sander Røberg og Nina Røberg tok bronsjer i sine klasser. Det mener trener Nina Røberg er imponerende resultater fra en liten klubb.

- Vi er kjempefornøyd med helgas prestasjoner, og spesielt med tanke på hvor unge utøvere vi har med oss, sier Røberg.

Det er ingen tvil om at medaljesankingen til klubben har skapt oppmerksomhet, og det var ikke bare Celine som hadde landslagstrenere og landslagsspillere på sidelinja under sine kamper.

- Vi blir lagt merke til, ja, og det er utrolig hyggelig at flere fra landslaget tar seg tid til å coache våre utøvere. Det er noe som utøverne kommer til å huske, og ta med seg videre. Nå gjenstår det bare å se om noen av utøverne våre har utmerket seg godt nok til et europa- eller verdensmesterskap, sier trener Røberg.