foto
Med disse helårsdekkene prøvde sjåføren å få den store semitraileren opp den bratte bakken. Foto: Jonny Karlsen

Det var en estisk semitrailer som sto fast i bakken mellom Esso i Sama og blåhuset, i Eriks gate mandag ettermiddag. Bilen sto med snuten så vidt oppe i Hans Egedes gate.

Bilen er estisk registrert, og sto i fare for så skli bakover hver gang sjåføren har prøvde å ta løs. Da ville den i så fall sklidd rett ned i Storgata midt i ettermiddagsrushen. Politiet kom etter hvert til, og sto klar til å stenge storgata dersom traileren hadde sklidd bakover.

Robin Gjerdin kom bak semitraileren, og kjente på dekkene. Han sier de er nesten fri for pigger, og ligner mest på helårsdekk.

- Det er mer asfalt enn noe annet. Han har prøvd å legge sand under dekkene samt kjøre over kjettinger, men det har ikke fungert spesielt bra så langt, sier han.

Ht.no får opplyst at utenlandske sjåfører kjører gjerne med GPS, og følger den slavisk, og kan ofte bli overrasket over kjøreforholdene på stedet. Den estiske sjåføren er ikke det første som har stått fast i denne bakken.

Etter kyndig hjelp fra lokale personer, kom traileren seg til slutt løs. Da var det strødd kraftig med sand under dekkene og man la kjetting under dekkene.

foto
Bilen er estisk registrert, og sto i fare for så skli bakover hver gang sjåføren har prøvde å ta løs. Da ville den i så fall sklidd rett ned i Storgata midt i ettermiddagsrushen. Foto: Jonny Karlsen
foto
Foto: Jonny Karlsen