Ifølge prosjektleder Fred Fredly i Harstad kommune er arealet mellom Havnepaviljongen/rundkjøringen og Larsneset knyttet opp mot kollektivsatsingen i Harstadpakken.

Distriktsterminal

– Det foregår for tiden en reguleringsplanlegging fra området Ottar Håløygs plass til Larsneset mellom Sjøgata og sjøsiden for å legge til rette for blant annet en distriktsterminal for bussene som har lengre ruter til Fauske, Evenes, Sortland, Grovfjord og Borkenes.

–Denne terminalen er planlagt i området der den velkjente røde telefonkiosken ligger i dag, forteller Fredly.

– Dette er i tråd med den kollektivsatsingen som ligger i Harstadpakken, og er et samarbeid mellom Harstad kommune, Troms fylkeskommune og Statens vegvesen.

I tråd med sentrumsplanen

– I tillegg har vi startet forberedende arbeider før vi går i gang med å fylle tunnelmasser i sjøen i det to mål store området mellom kai 4 og Larsneset.

– Her pågår det for tiden arbeider med å forlenge rør og ledninger ut i sjøen før vi i august fyller et sandputelag på bunnen.

– Deretter starter vi med utfyllingen av tunnelmassene i sjøen. Denne utfyllingen er i tråd med sentrumsplanen, men per i dag er det ikke konkret bestemt hva dette arealet skal benyttes til.

Imidlertid er dette arealet i sentrumsplanen avsatt til havnerelatert virksomhet, sier Fredly.

Jevnes med jorden

I forbindelse med den planlagte kollektivutbyggingen i dette området har det i lang tid vært klart at den resterende delen av det gamle fryselageret skal rives. Ifølge fungerende havnesjef Lennart Jensen vil bygget bli revet i løpet av ett års tid.

– Det har blant annet resultert i at rørlegger Johnny Valle AS har flyttet ut, da vi ikke kunne tilby dem en langsiktig leiekontrakt.

Har alternativer

Daglig leder Chung Moss ved Matbaren blir overrasket da hun får høre at bygget skal jevnes med jorda innen ett års tid.

– Vi har ikke hørt annet enn at vi beholder lokalene ut desember 2018. Vi er på utkikk etter nye lokaler, og har alternativer på hånden, men jeg vil ikke røpe noe før det er klart hva vi velger, sier hun.