Midt under omvisningen med rektor torsdag kommer hun sammen med lærer og bibliotekansvarlig Tone Solsvik, avdelingsleder Kjersti Frostad og lærer Roger Uttakleiv.

– Vi bare måtte se på hvordan det er blitt, sier de.

Og Larsen bryter ut:

– Dette er bare helt sykt, ler hun.

De forteller at de ansatte gleder seg stort til å begynne på jobb etter ferien. Det var store forventninger da de forlot brakkriggen for siste gang i vår.

Uttakleiv, Larsen, Solsvik og Frostad er samstemte om at dette bygget er blitt noe langt mer enn de forventet.

– Det er helt fantastisk at Harstad har fått denne skolen. Det skal bli utrolig morsomt å være med på å åpne den, sier de.

Eventyr av en skolegård

Frostad har besøkt flere skoler i landet, og hun mener at Harstad har den fineste.

– Man må vel være litt forsiktig, derfor sier jeg en av landets flotteste, sier Frostad.

De er sikker på at også elevene kommer til å trives, og de tror ungene vil bli helt gærne når de får se de unike undervisnings- og grupperommene.

– Ikke bare har vi denne fine skolebygningen å være i, men vi får også et eventyr av en skolegård.

42 arbeidsstasjoner

De ansatte får gode og romslige arbeidsforhold. Administrasjonen er samlokalisert med et forværelse, de 42 arbeidsstasjonene er fordelt på sju rom og ledelsen blir sittende i et eget rom, i en åpen løsning. Det er noe rektoren selv ønsket.

– Jeg var på en skole i Oslo og så hvordan de hadde det. Ledelsen der hadde sittet slik i flere år, og de var så fornøyd at jeg bestemte meg for at slik måtte vi også få det. De seks ansatte er enige om denne løsningen, og jeg er sikker på at vi kommer til å få det til å fungere, sier han.

Undervisningsrom: Det heter ikke lenger klasserom. Skolen har 18 store undervisningsrom, 18 mindre grupperom og flere spesialrom.
Fargerike: Alle de rundt 400 elevene får sitt eget garderobeskap som kan låses.