Begge instansene ønsker bedre fremkommelighet for utrykningskjøretøyene sine.

Unn vil tydeligvis ha slutt på at trafikk passerer garasjene til ambulansene og akuttmottaket. De har søkt vegvesenet om å regulere den private veien forbi legevakten med gjennomkjøring forbud.

Private skilt

Det er en gate uten avkjørsler, kun garasjer for ambulanser, akuttmottak og legevakt, skriver Stein Berg-Johansen i Statens vegvesen i høringsnotatet til politiet og kommunen. Politiet svarer at de har ikke noe mot endringen.

Avdelingsingeniør Javier Romero i Harstad kommune sier denne veien allerede er skiltet med private skilt. Unn ønsker nå å regulere kjøringen med offentlige skilt.

Unn må ta kostnadene

Kommunen har ingen motforestillinger mot dette, men Romero poengterer at kostnadene ved innkjøp, montering, vedlikehold og eventuelt nedmontering må være Unns ansvar.

– Eventuelle skader eller ulemper som følge av brøyting eller annet vedlikehold er kommunen uvedkommende, skriver han.

Autoveien

Kommunen har søkt vegvesenet om å få lov til å innføre parkering forbudt på Autoveien, forbi brannstasjonen. Det er kun Auto Nord som har klaget på dette.

Både vegvesenet og politiet har ingen merknader. Klagen fra Auto Nord gjør at kommunen begrenser strekningen de vil ha regulert. Det gjør at det kun blir parkering forbudt langs byggene til brannstasjonen og Jysk.

Avdelingsingeniør Javier Romero skriver at Auto Nord har misforstått hvor de ønsket forbudet.

– Vi vil bare at det blir forbud mellom skiltene som vist på illustrasjonen, skriver han.