Det var en tydelig stolt og fornøyd avdelingsleder Svein Ringereide som tirsdag mottok blomster da styreleder Erik Løfsnes i HSI Eiendom foretok den formelle overrekkelsen av nybygget til leietaker Berggård Amundsen.

Spennende planer for området

– Dette har jeg sett fram til de siste fem-seks årene da jeg innså at vi var i ferd med å vokse ut av lokalene i Byskillet der vi har vært i de siste 31 årene.

– Jeg hadde hele tiden en idé om hvor jeg ønsket å etablere oss. Det skulle være rimelig sentrumsnært, var ett av kravene.

– Da det ble kjent for meg rundt årsskifte 2014/15 at HSI hadde disponible arealer på sin eiendom i Seljestadfjæra, tok jeg kontakt med direktør Ola Karlsen for å ta det aktuelle område nærmere i øyesyn.

– Jeg fant for ut at dette området passet oss perfekt, og syntes de planene HSI skisserte at de hadde for å utvikle arealene var spennende, forteller Ringereide.

I dialog med utbyggere

Nå står nybygget ferdig, lokalisert i bakkant av Statoils parkeringshus og oljegigantens kontorbygg.

HSI Eiendom står som eier av bygget, som ifølge styreleder Erik Løfsnes har kostet 20 millioner kroner og er på 1000 kvadratmeter. Byggetiden har vært på om lag seks måneder.

Han bekrefter at HSI Eiendom har konkrete planer om å utvikle arealene i Seljestadfjæra.

– Vi ønsker å gjennomføre flere byggeprosjekter i dette området i fremtiden, og kan bekrefte at styret er i dialog med flere interessante utbyggere.

–Dessverre kan jeg ikke på det nåværende tidspunkt røpe noe om hvem disse er, sier Løfsnes som legger til:

– Det som imidlertid er sikkert er at vi vil være en aktiv aktør for å utvikle dette området innover mot Harstad sentrum.

Ytterligere vekst

– Nå har vi kommet inn i lokaler som gjør oss langt bedre i stand til å serve våre kunder innen elektrobransjen, noe som var helt nødvendig for å oppnå ytterligere vekst i årene fremover, sier en godt fornøyd Svien Ringereide.

fornøyd: Svein Ringereide er godt fornøyd med de nye lokalene til Berggård-Amundsen. Foto: Andreas Isachsen