Onsdag fikk politi- og påtalemyndigheten lagmannsrettens medhold til varetektsfengsling  av tre menn i forbindelse med den savnede Johansen. Hver av de tre er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Uaktsomt drap

- En av dem er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Tingretten bestemte varetektsfengsling av denne siktede, men avgjørelsen ble anket, melder politiet i ei pressemelding.

De to andre mennene er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det. Tingretten gav ikke medhold til varetektsfengsling av disse, men politiet anket avgjørelsen. Lagmannsrettens avgjørelse angående alle de tre siktede mottok politiet nå i ettermiddag.

Vil ha svar

- Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt; vi vil finne den savnede og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham. Det sier Anne Margrethe Kleczka.

- Vi jobber videre med etterforskingen som planlagt, sammen med Kripos. Det vil også gjøres flere søk etter den savnede. Det var et lite opphold i søket i går, grunnet uvær i Vesterålen, men vi har ikke gitt opp å finne ham.

- Stor sorg

Familien tror de siktede i saken kan sitte på viktig informasjon.

– Hadde det bare vært en ulykke, så kunne man slått seg til ro med det. Men med dette, med straffesak og det hele ... så blir det vanskelig. Vi som familie vil ha svar på hva som skjedde med Truls og hvorfor det skjedde.

Ordene tilhører Yngve Larsen, faren til Truls Henrik Johansen som forsvant på havet i Øksnes i Vesterålen fredag 15. juni.

Seks dager etter ble tre menn siktet etter forsvinningen. Savnetsaken ble da også en kriminalsak. Stefaren til Johansen, Morten Nilsen, forteller at tapet av Truls er en stor sorg.