Den midlertidige bevæpningen av politiet fortsetter til 1. desember, opplyser Politidirektoratet. Trusselbildet vurderes likevel som uendret.

Stein Wilhelmsen, lokallagsleder i Politiets fellesforbund i Midtre Hålogaland politidistrikt, er veldig fornøyd med at politiet fortsatt får bære våpen.

- Vi synes dette er naturlig med tanke på det som har skjedd i Paris. Vi var heller ikke noe for at man skulle fjerne bevæpningen, sier Wilhelmsen.

Ikke oversikt

Politidirektoratet sier det fortsatt er slik at trusselbildet er uendret, men at situasjonen er uoversiktlig etter terrorangrepet i Paris.

– Det viktigste vi nå kan gjøre, er å skaffe oss best mulig oversikt over situasjonen internasjonalt og nasjonalt. Vi har derfor intensivert etterretningssamarbeidet mellom politiet og PST, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet til NTB.

Politidirektøren har derfor besluttet at overgangen til fremskutt lagring av politiets skytevåpen utsettes til 1. desember.

- Ingen kunne forutsett det som skjedde i Paris. Men vi har alltid sagt at man vet aldri når ting skjer. Sånn er verden blitt. Og det som skjedde i Frankrike viser at man ikke har hatt den fulle oversikten. Derfor ønsker vi permanent bevæpning, men nå er det en gang slik at politikerne bestemmer, sier Wilhelmsen.

Overrasket

Han sier at det i Midtre Hålogaland politidistrikt har gått greit med bevæpninga av politiet.

- Min oppfatning er at folk flest ikke legger merke til at politiet bærer på våpen. Slik jeg oppfatter det, er det motstanden mot bevæpning politiker- og mediastyrt. Da tenker jeg ikke på lokalmedia, men nasjonale. Jeg vet ikke hvilke operative vurderinger man kan gjøre fra en avisredaksjon og det overrasker meg at såpass mange har så sterke reaksjoner på bevæpningen.

Wilhelmsen sier Politiets fellesforbund har et landsmøtevedtak om at de ønsker permanent bevæpning av politiet i Norge.

- Jeg vet ikke hvordan stemningen er i Midtre Hålogaland politidistrikt, men vi har politifolk som er både for og imot. Flertallet på landsmøtet ønsker permanent bevæpning. Derfor er jeg glad for at bevæpningen fortsetter i alle fall fram til 1. desember og vi vet mer om hva som skjedde i Frankrike, fastslår Wilhelmsen.