Det sier fylkesråd Ane-Marthe Sani (KrF).

Hun mener kommunen må bli flinkere til å lage helhetlige næringsplaner, og ikke til stadighet komme med dispensasjonssøknader. Denne praksisen får Biltema svi for.

Sani sier de ønsker en kultur der kommunene ser helheten og lager planverk som står i samsvar med utviklingen.

– Området der Biltema ønsker å etablere seg, er ikke på et sted der det er lagt til rette for en større handelsetablering. Derfor er vi negativ til denne etableringen. Kommunal- og moderniseringsdepartementet er klageinstans, vi kommer ikke til å gjøre noe ny vurdering av denne saken, sier hun til Harstad Tidende.

Redegjørelsen kommer i kjølvannet av fylkestingets desembersamling der Frp-politiker Tom Erik Forså stilte spørsmål om Biltemas etablering på Gangsås.

Det er ett år siden Harstad Tidende kunne for første gang fortelle om Biltemas store planer på Gangsås. Etter flere års leting hadde de funnet en tomt. De ønsket å bygge et varehus på 6.000 kvadratmeter, Investere for 100 millioner kroner, og målet var å åpne dørene i løpet av 2018.

Et enstemmig Harstad kommunestyre og Fylkesmannen sa ja, mens fylkeskommunen sa nei.

Avslaget kom overraskende på rådmann Hugo Thode Hansen i Harstad kommune, og er ikke enig med fylkesrådens begrunnelse.

– I beste fall er det ei forklaring, i verste fall ei bortforklaring, sier han.

Rådmannen mener situasjonen ikke er helt som fylkesråden beskriver situasjonen.

– Men vi tror det er mulig å bevege synspunkter, og tror det skal være mulig å få godkjent byggingen av dette varehuset. Denne saken blir klaget innfor departementet, sier Hansen.

Faksimile: 28. november 2017.