– Vi jobber intenst med å finne erstatter som kan steppe inn på kort tid, slik vi har fått inn en veldig god produsent inn for Harstadkonferansen, med Dag Erik Enoksen. Vi er i en god dialog med staben, og jobber nå godt med dette. Det er kjempeviktig for Bakgården at staben blir med oss videre, sier styreleder Kristine Drechsler Hansen i Harstad Profileringspool.

Hun synes ikke man har hatt hyppig utskiftning av produsenter i Bakgården.

– Det er mer enn fire år siden vi fikk en ny produsent, så det kan vel ikke regnes som hyppig utskiftning. Folk ønsker å gjøre nye ting, så det er vel ikke unaturlig at folk rører på seg, så det synes jeg er udramatisk i så måte, sier hun.

Les også: Bakgård-staben trekker seg i protest (HT+)

– Blir det Bakgårdsfestival i år også?

– Ja, vi ønsker noen inn så fort som mulig. Vi må ha en god produsent som tar løs på oppgavene så snart som mulig. Vi tar ikke lett på det, for Børge gjorde en veldig god jobb, sier hun.

– Men er det ikke naturlig at man ble såpass enige at produsenten kunne fortsette til over neste festival?

– Ja, det er forholdsvis kort tid til festival, men det er vanskelig for meg å gå inn på forhandlingene. Det kan jeg nesten ikke gjøre. At produsenten har valgt å slutte, må vi nesten respektere, sier hun.

– Skjer dette som følge av at Santocono ble ansatt i full tid fra i høst, og færre arbeidsoppgaver for produsent?

– Nei, dette skjer helt uavhengig av det andre. Det har aldri vært meningen at Jan skulle erstatte Børge. Tvert imot så satser vi for fullt på Bakgården, og vil bemanne opp. Bakgården er sterkt prioritert fra vår side, så ingen må gå på bekostning av andre. Vi jobber tvert imot for å bemanne opp, og profesjonalisere festivalen, sier styrelederen.

– Hvordan sikrer dere oppkjøringen til årets festival nå, uten produsent og stab?

– Vi har en pågående intens prosess i styret, og jeg vil ikke si noe utover det. Det skjer noe daglig i denne saken, så forhåpentligvis har vi en løsning på plass veldig snart, sier hun.

Hun legger til at det er synd at de ikke kom til enighet med produsenten.

– Det eneste vi vil er at Bakgården skal leve i beste velgående, og ha et langt og godt liv. Å sikre årets festival har høyeste prioritet hos oss nå.