Etter å ha jobbet som veterinær og politiker i Harstad i mange år, venter nå en ny tilværelse med pendling til Oslo der Marie Modal nå skal jobbe som øverste administrative leder for Den norske veterinærforeningen.

Der skal hun jobbe for 3.000 medlemmer og politisk ansatte i det som er veterinærenes fagforening og arbeidstakerorganisasjon.

Modal har i seks år vært president for organisasjonen, et politisk lederverv.

– Du kan si at jeg går fra å være ordfører til å bli rådmann. Jeg skal drifte sekretariat, serve vår fagpolitikere og medlemsmassen, sier 54-åringen.

Usikker politisk fremtid

I dag er Modal gruppeleder for Høyre i kommunestyret.

– Engasjementene jeg har i Harstad jobber jeg nå med å sortere. Jeg vet ennå ikke hva løsningen blir her i praksis, sier hun.

Det som imidlertid er sikkert, er at hun skal trappe ned som veterinær.

– Jeg har en kollega som er medeier i bedriften. Her skal det skje endringer på eierfronten, sier hun.

Veien fram til å bli generalsekretær i Veterinærforeningen har vært lang.

– Jeg kjempet hardt for å få jobben. Det var mange runder med intervjuer. Nå venter store praktiske forandringer i livet, sier hun.

Opptatt av dyrehelse

I hele hennes yrkeskarriere har Modal jobbet som dyrlege.

– All den tid har jeg vært opptatt av dyrehelse, folkehelse og dyrevelferd. Jeg synes det er spennende å jobbe med rammebetingelsene i en bransje som er i rivende utvikling.

Det har vært stor endring i veterinærenes arbeidsoppgaver etter hvert som folks holdning til kjæledyr har utviklet seg, landbruket har endret seg og vi har utfordringer tilknyttet fiskeoppdrett. Alt dette er tema i Modals nye jobb.

– Jeg opplever å ha fått drømmejobben. Åremålsstillingen har seks års varighet.

Sterke kvalifikasjoner

– Sekretariatet i Veterinærforeningen har ansatte med mye og variert kompetanse som en bredt sammensatt medlemsmasse nyter godt av. Det kreves lederkompetanse og rolleforståelse for å lede et slikt sekretariat. Modal har sterke faglige og personlige kvalifikasjoner som vil gjøre henne til en svært god generalsekretær, sier president Torill Moseng.

POLITIKER: Marie Modal er i dag gruppeleder for Høyre i Harstad. Hva som skjer med hennes lokale verv er ennå ikke avklart, sier den ferske generalsekretæren. Foto: Frank R. Roksoy