TRONDHEIM: Svømmeren som er bosatt i Trondheim gikk hen og markerte seg meget sterkt under årets kortbane-NM for juniorer i Bergen. I løpet av langhelga har Danielsen Altmann hentet hjem to medaljer; gull på 100 meter bryst og sølv på 50 meter bryst. Da gullet ble sikret, svømte hun inn til klar ny personlig bestenotering med tida 1.08.96. Da slo hun også det velmeritterte hjemmehåpet Ariel Bråthen med vel fire tideler.

– Det legges nok merke til at man har slått en landslagsutøver. sier Danielsen Altmann.

Frykter treningsdoser

19-åringen fra Harstad er på mange måter et spesielt tilfelle i svømmesporten. Gjennom tenårene har hun hatt en merittliste for skader og sykdom som har vært lenger enn lang. Likevel har hun klart å levere glimrende prestasjoner opp gjennom junioralderen. Hennes gullmedalje på søndag var 13. gang Danielsen Altmann entret medaljepodiet i NM-sammenheng.

– Det har gått så mye bedre enn forventet i dette mesterskapet, sier svømmeren etter at hun på forhånd omtalte medaljer i mesterskapet som en bonus.

Med vinnertida fra junior-NM er hun per dags dato likevel ikke i nærheten av landslagskravene innenfor brystøvelsene. På 100 meter bryst er det 1.04.95 som er tida som garanterer landslagsplass. Her er ingen norske svømmere per i dag.

– Om tilbudet hadde kommet, er det uansett noe som jeg mest sansynlig hadde valgt å takke nei til. Hovedårsaken er at det dreier seg om at man må gjennomføre treningsdoser som er betydelig høyere enn hva jeg gjør per i dag. Det er jeg ikke interessert i. Jeg føler på at faren for å kjøre meg selv til grunne er stor, sier medaljegrossisten som fram til nå har representert Harstad Svømmeklubb.

Mer trening

Svømmeren satser derfor på å forsette med treningsopplegget som har vært en suksess for henne fram til nå.

Landslagets trener, Petter Løvberg, har tidligere omtalt Danielsen Altmann som den brystsvømmeren i Norge med den beste teknikken som han har sett noensinne. Da er han også klar på at hun likevel er nødt til å trene mer om hun skal ta stegene opp på internasjonalt nivå.

– Personlig tror jeg at det er best å holde seg til det som jeg vet fungerer best for meg. Og det får jeg også muligheten til i Trondheim. Det er et opplegg som jeg ønsker å holde fast ved. Likevel vil jeg trene hardt for at jeg skal kunne tåle stadig mer trening. Det er et treningsarbeid som jeg setter fokus mot i tida framover, sier Danielsen Altmann.

Flere andre utøvere har valgt i samme baner som Danielsen Altmann. En av dem er Susann Bjørnsen fra Setermoen.