Mange kvinner og menn gjør en stor innsats med å arrangere turer og arrangement. Det samarbeides med skoler og barnehager. Det bygges hytter og merkes turløyper.

I anledning Friluftslivets år i 2015 ble ordningen med ildsjelprisen etablert i Troms. Fjorårets vinner ble Jan Arne Haugland fra Skånland. Nå ønsker de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket.

Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes på Bardufosstun senere i høst til den årlige møteplassen for friluftsliv, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for andre gang. Eivind Høstmark Borge som er koordinator i FNF-Troms håper folk i Troms vil være med og foreslå kandidater til ildsjelprisen.

Ønsker forslag

- Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en stimulans til videre innsats for friluftslivet. Vi er på jakt etter gode kandidater og håper derfor mange vil være med og foreslå hvem som bør få prisen første året den skal deles ut. Friluftslivets ildsjelpris vil bli utdelt hvert år. I hvert fall fram til neste gang det er Friluftslivets år, som kanskje blir i 2025, forteller Eivind Høstmark Borge i Forum for natur og friluftsliv Troms.

I tillegg til ham består juryen av personer fra de fire friluftsrådene.

- Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å gjøre synlig mye av det gode arbeid som gjøres. Det er mange som står på, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Jeg tipper juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidaten, sier Høstmark Borge.