Ferdigheten bidrar til at Kvæfjord tilføres en dimensjon i angrepsspillet som gjør sitt til at lagets hodestyrke kommer ekstra til sin rett. For hver gang Kvæfjord har kast på motstanderens banehalvdel, gir Madsens ferdigheter muligheten til å skape en målsjanse.

- Jeg har alltid likt både fotball og turn. Derfor har denne ferdigheten vært noe som jeg har behersket i 10 år, sier Madsen.

Det har ikke vært så alt for synlig til nå.

- Jeg har ikke fått brukt denne ferdigheten når jeg har satset som målvakt, sier spilleren med fortid som en del av HILs a-lag.

Madsen fikk mange muligheter til å saltokaste sine innkast.

- Jeg kaster på bakre stolpe, og har klart å kaste til motsatt femmeter. Håpet er at vi faktisk vil score en del mål hvor kastene danner foranledningen. Det gir en ekstra dimensjon og er jo også en fargerik greie, sier Madsen.

Han er storfornøyd med at årets første kamp endte i 2-0-seier mot Stålbrott hjemme på Borkenes stadion.

- Det er herlig å få en såpass god start på sesongen. Jeg har troen på at vi kan overraske i år. Klarer vi å skape den rette kjemien når samspillet sitter enda bedre, er jeg ikke fremmed for at laget kan være i nærheten av 4.-divisjons øvre halvdel, sier Madsen.