Etter å ha vært innom blant annet sentralhallen, kjøretøyhallen, lokalene til Byggfag, teknologi og industriproduksjon og maskinhallen til industriteknologifag, var inntrykket de seks satt igjen med udelt positivt.

Hundre prosent funksjonelle

– Dette var en nyttig omvisning som på en saklig måte ga oss et innblikk i forholdene ved de ulike avdelingene, sier SVs Edvin Eriksen.

– Jeg sitter med et langt annet inntrykk av vedlikeholdsbehovet ved skolen, enn det som er blitt skapt gjennom behandlingen av skolesammenslåingen i fylkestinget.

– Jeg opplevde undervisningslokaler som er hundre prosent funksjonelle, og stiller meg spørsmål om hvorfor bygge nytt når det som er fungerer bra, sier Eriksen og legger til:

– Jeg undres også over at det i sakspapirene opereres med at skolen har 12.000 kvadratmeter oppvarmet areal, men det faktiske tallet er 15.000. I nye lokaler blir de tilbudt kun 11.000 kvadrat.

Egne vaktmestre

Frps Charlotte Espejord mener bygget som er om lag 40 år har mange «leveår» igjen.

– Dette bygget er i langt bedre forfatning enn mange like gamle kommunale bygg. Det kan skyldes at de har egne vaktmestre som driver kontinuerlig vedlikehold samt daglig renhold ved skolen.

– Frp har ikke tatt endelig standpunkt i forhold til sammenslåing av Heggen og Stangnes, men etter befaringen kommer jeg til å orientere vår gruppe om tilstanden ved skolen som jeg ble positivt overrasket over, sier Espejord.

Høyre har vært pådriver

Høyres Christine Bertheussen Killie roser initiativet som kom fra skolen om å gjennomføre en befaring ved skolen.

– Skolen er jevnt over ikke i dårlig forfatning, med unntak av forholdene ved Byggfag. Jeg fikk sett mye bra som styrker meg i troen på at skolen er fullt ut rede til å ta imot elever fra høsten av som får fullført sitt skoleløp her.

– Når det er sagt har Høyre vært pådriver for å komme i gang med bygging av ny videregående skole da vi mener det nå er sørfylkes tur, og ikke bare Tromsø som skal tilgodeses.

– Når det gjelder Stangnes vil jeg være forsiktig med å konkludere til all informasjon foreligger på fylkestingets møte i juni, sier Bertheussen Killie.

God stand: Ifølge politikerne som var på befaring er Stangnes videregående skole i langt bedre stand enn de trodde. Foto: Andreas Isachsen