Tirsdag formiddag fikk reserveferga Strandebarm problemer på sambandet Bjarkøy, Sandsøy, Grytøy.

Men kort tid etter at Norled meldte at ferga var i gang igjen og at det ble om lag 10-15 minutt forsinkelse i ruten, så ble ht.no nedringt av fortvilte folk på fergeleiet på Fenes.

- Jeg hørte et jævla smell, sier Oddbjørn Langås, som sto i fergekø på Fenes og ventet på ferga.

Han klarte ikke å identifisere om smellet skyldtes at ferga gikk i fergeleiet.

- Strandebarm kom inn til fergeleiet forsinket og skulle akkurat til å legge til. Det virket som den kom litt skjevt inn og det endte med at fergelemmen ramlet ned. Nå sies det at en sylinder på fergelemmen må skiftes og hvem vet hvor lang tid det tar, sier Langås.

Ubekreftede meldinger sier at fergelemmen ligger i havet.

Han sier ingen biler naturlig nok kjørte i land på Fenes og ferga forsvant ut igjen. Nå bygger det seg opp en stor kø med biler på fergeleiet.

- Akkurat nå står det 14 biler her. Men jeg regner med det kommer mange flere så snart bilene fra Stornes-ferga snart kommer hit. Vi ka jo risikere å bli stående her i lang tid. Det er jo helt bort i helv..., sier Langås, som for andre gang på kort tid opplever fergekaoset og blir forsinket.

Fergemannskapet på Strandebarm bekrefter at det er problemer med fergelemmen på Fenes, men hadde ikke tid å kommentere ytterligere hva som hadde skjedd.

Strandebarm har ifølge Norled nå satt kursen mot fergeleiet på Bjørnerå for å plukke opp passasjerer der som en følge av feilen på fergeleiet på Fenes.