foto
Her er den berømte fryseboksen.

Utrykningspolitiet samarbeider med et par politistudenter for å se på om sjåfører har endret holdninger og atferd etter at de ble brukere av UP sine Facebooksider. De gjennomfører nå en spørreundersøkelse om temaet.

Og så skriver UP på siden:- Vi publiserer også en liten film, tatt opp av en av våre patruljebiler. Denne filmen har ikke noe direkte med spørsmålene du kan svare på, men viser en oppførsel i trafikken som ikke er av den beste. Skal du flytte på fryseboksen din kan du ikke taue den etter bilen.

Filmen er av en harstadmann, som i 2005 brukte denne utradisjonelle måten å flytte en fryseboks fra Asbjørn Selsbanes gate i Harstad sentrum til et sted på Seljestad.

Ht.no skrev da om saken under overskriften:

I stedet for å skaffe en henger brukte mannen et tynt nylontau på to meter som han fester i kroken på sin eldre Mercedes. Så startet turen. Den går først langs riksveien. Da mannen svinger inn på Seljestadveien, får han sleng på boksen, og ved Saxologen frisørsalong er boksen nær ved å smelle inn i fronten på en drosje. Drosjen klarer så vidt å svinge unna den vinglete ITT Lux-en.

Ved Nathanielsen Begravelsesbyrå er den ville turen over for fryseboksen. UP-patruljen får stoppet ferden.

Førerkortet beslaglagt

Operasjonsleder Kjell Arvid Andersen ved Midtre Hålogaland politidistrikt sa da til ht.no at  han aldri har opplevd noe lignende i sine om lag 20 år i etaten.

– Førerkortet ble beslaglagt på stedet, og mannen vil bli anmeldt, sa han.

Han fortalte videre at da han fikk melding om at det hang en fryseboks bak en bil langs Seljestadveien, trodde han ikke det han hørte.

– Dette er så utrolig at man nesten ikke tror det. Selv UP-patruljen som ser ekvipasjen med egne øyne, har problemer med å tro det de ser, sa han.

Se flere videoer fra Harstad Tidende