Det bekrefter rådets sekretær Erik Skarrud til Medier24. Rådet selv avgjør hvilke klager som tas opp.

– Rådet har fått rekordmange henvendelser fra publikum, og saken har vakt stort engasjement hos svært mange. Spørsmål om NRKs programprofil, og NRKs profil rettet mot unge særskilt, inngår selvsagt i rådets mandat. Jeg synes derfor det er naturlig at saken behandles, sier rådsleder Snorre Valen til Medier24.

I samtaler med NRK

Influenserens fremtid hos statskanalen – med podkasten «Sophie og Fetisha» – har vært omdiskutert etter at hun postet et bilde sammen med en annen influencer på Instagram. Kvinnen hun poserer sammen med holder en liten gjennomsiktig pose med noe hvitt i.

– Vi har fortsatt samtaler med de involverte og kommer ikke til å kommentere denne saken før samtalene er ferdige, uttalte NRKs underholdningsdirektør Charlo Halvorsen til VG tidligere tirsdag.

Sophie Elise kommenterte selv saken på egen Instagram-konto i forrige uke.

– Jeg skulle poste en bildekarusell, slik jeg ofte gjør. Jeg markerte bare bilder – jeg trykket meg ikke inn på noen av bildene jeg postet. Jeg så på bildene, fra avstand, og valgte slik jeg pleier. Da jeg ble oppmerksom på bildet, ble det fjernet etter bare tre minutter. Publisering var uansett under mitt ansvar, og noe slikt vil ikke skje igjen, skrev hun.

Møtes neste uke

Kringkastingsrådets møte er på torsdag i neste uke.

Podkasten hennes har fått stor økning i lyttertall den siste tiden.

På onsdagens oppdaterte Podtoppen-liste, som viser forrige ukes tall for «Sophie og Fetisha», har podkasten 97.820 unike brukere – en økning på 24 prosent, kunne VG melde tidligere i dag.

– Det kommer som vanlig en ny podkastepisode av «Sophie og Fetisha» torsdag morgen. Utover det fortsetter samtalene med de involverte, og vi kommer ikke til å kommentere denne saken ytterligere før samtalene er ferdige, uttalte Charlo Halvorsen til VG tidligere i dag.

Kringkastingsrådet har i løpet av onsdag også mottatt rundt 20 klager etter at det ble kjent at de legger ned lørdagsprogrammet «Kåss til kvelds»