– Jeg gleder meg veldig. Jeg er stolt over å ta over som trener i denne fantastiske klubben, sier Høgmo i en pressemelding fra den japanske klubben.

Urawa Reds bekrefter nyheten og skriver at han tiltrer fra 2024-sesongen.

– Vi tror at dette er den beste muligheten vi har. Jeg er veldig fornøyd med å kunne presentere Høgmo til fansen vår. Han har masse erfaring og har tatt sine lag til mange trofeer, sier sportssjef Naofumi Tsuchida.

Høgmo kommer til å lede Häcken i siste gruppespillskamp i Europa League neste uke borte mot Qarabag.

Urawa Reds har sin bakgrunn i bedriftslaget til storkonsernet Mitsubishi. Klubben holder til i Saitama, som tilhører Stor-Tokyo.

De har vunnet den japanske toppdivisjonen fem ganger, sist i 2006. Sist sesong endte de på en fjerdeplass.

I klubben finner vi flere eliteseriekjenninger. Eks Glimt-spiller Marius Høibråten spiller der, mens danske Kasper Junker eies også klubben. Han var riktignok utlånt til Nagoya Grampus i 2023.

FÅR NORSK SJEF: Marius Høibråten spiller for Urawa Red Diamonds. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Høgmo har lagt bak seg et skikkelig fotballeventyr i Häcken.

Han tok over Göteborg-klubben sommeren 2021 da de lå sist i Allsvenskan. Den sesongen reddet de plassen, før han i 2022 ledet dem til deres første seriegull noensinne. Siden den gang har en rekke stjerner forlatt klubben, men sist sesong ble det likevel en svært respektabel tredjeplass for de sorte og gule.

Høgmo har en lang trenerkarriere bak seg, der han blant annet har vært trener for Tromsø, Rosenborg og det norske landslaget.