Det var rundt klokken 11.20 at Hovedrednings­sentralen (HRS) fikk melding om mann over bord fra et fartøy i Lopphavet i Finnmark. Søket har pågått gjennom dagen.

Litt før klokken 20.00 avsluttet Hovedrednings­sentralen søket etter den savnede, skriver de på X.

– Aksjonen har endret status til søk etter antatt omkommet og ledes av politiet.

Politiet har vært i kontakt med de pårørende. Det er opprettet pårørendekontakt og kriseteam, sier operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, Theodor Weberg Ellingsen til NRK.

Haavik fortalte til VG rett over klokken 19 at de fortsatt hadde åtte fartøy i søk etter den savnede.

Da var det Kystvaktskip, Redningsskøyter og større sivile båter som deltok, men i løpet at dagen har det vært opp mot 19 fartøy i søk.

De mindre sivile båtene er dimittert.

– Redningshelikopteret har måttet gå til land. De har vært inne til drivstoffylling en gang i dag, og da de fløy inn for andre gang ble mannskapet satt på bakken for å hvile, sa Haavik.

Stor aksjon

– Søk pågår etter en mann over bord, skrev HRS på X tirsdag formiddag.

De meldte at både redningshelikopter og redningsskøyte er tatt i bruk, samt at lokale fartøy i området bistår i søket.

– Vi fortsetter med fult trøkk på søket og setter inn relevante ressurser fortløpende, sa redningsleder Tomas Ringen i HRS til VG tidligere tirsdag.

Ringen fortalte at det var to personer om bord i fartøyet, og at det var den andre som meldte ifra til HRS via kystradio.

Sendte Poseidon

Forsvaret deltok også i søket med et P-8A Poseidon maritimt patruljefly, sa Ringen til VG i 13.40-tiden. Kystvaktskipet «Farm» deltar også.

Det er meldt minus seks grader i Lopphavet og overskyet, ifølge Yr. Det er mørketid i Finnmark på denne tiden av året.

– Det er relativt greie søkeforhold på stedet, sa Ringen.

Redningsselskapet har delt denne videoen fra søket på X:

Store norske leksikon (SNL) beskriver Lopphavet som et av de mest værharde strøkene langs leia nordpå. Det er rundt 70 kilometer bredt, og strekker seg både over Troms og Finnmark.