– Formålet med møtet er å få innspill til den pågående prosessen om fremtidens reiseliv i Harstad, samt gi kunnskapsbasert innsikt i reiseliv, destinasjonsutvikling og fremtidens reiselivsstrukturer, sier Jan-Erik Kristoffersen i en pressemelding.

Han går snart fra å være sjef for Visit Harstad til å bli leder av Arcticoncepts, et selskap som skal tilby turister opplevelser i regionen. Det er Harstad kommune som arrangerer møtet.

Bakgrunnen for møtet er ifølge pressemeldingen at kommunestyret har bestemt at destinasjonsselskapet Visit Harstad skal legges ned i dagens form, og at dette møtet er en del av den prosessen.

Over 30 personer er allerede påmeldt, men det er plass til flere.

– Hvilke ambisjoner og målsetninger skal reiselivet i Harstad ha, hvem skal ha ansvar for hva og hvordan skal reiselivet organiseres i fremtiden. Det er sentrale spørsmål som vil bli diskutert, sier næringssjef i Harstad kommune, Bjørn Akselsen.

Han oppfordrer flest mulig som er opptatt av reiseliv i Harstad og regionen til å delta og si sin mening.

I tillegg til dialog, diskusjoner, innspill og forslag skal Line Samuelsen, daglig leder i Destination Lofoten, og Ståle Brandshaug, rådgiver i 2469 Reiseliv, presentere hva andre nordnorske kommuner gjør, og dele noen tanker om fremtidens reiseliv, basert på nylige rapporter og analyser.