1. mai skulle en HT- tipser lufte hunden sin i Hestvika, da oppdaget han et stort partytelt ikke langt unna stien. Ved videre inspeksjon var det hengt opp en stor banner på veggen med logo på en russegruppe og navn på medlemmene. Her var det ingen tvil om at russen skulle feire og kose seg.

To uker senere dukket det opp enda et partytelt ikke langt unna.

En og en halv måned senere, og lenge etter russetiden i Harstad er avsluttet, er ingenting ryddet, hevder tipseren.

– Må rydde etter seg

– Det er etterlatt to store partytelt som stormen har herja med. Inne i det ene teltet var det sofaer, bord og søppel i form av spritflasker, russekort og pappesker. Det andre teltet er knekt sammen, sier tipseren.

Han har selv har vært russ en gang i tiden og har full forståelse for at russen vil kose seg og feste.

– Men når festen er over må man rydde etter seg.

Tipseren har ved flere anledninger vært å rettet opp det ene teltet slik at det ikke skal knekke i vinden, men håper nå at de det gjelder kan komme å rydde opp etter seg.

Beklager

Det er russegruppen kalt «Subzero 2023» som har satt opp det ene teltet.

Lennart Stellander, som er en av medlemmene, beklager at teltet ikke har vært ryddet opp i tidligere.

– Det har vært en hektisk eksamensperiode! I morgen har jeg siste eksamen og da skal vi rydde etter oss.

Emil Lund Skålsvik var også en del av Subzero-gjengen. Han utdyper at det har vært ryddig i teltet siden en tid utpå dagen 1. mai.

– Vi valgte å sette opp teltet på et sted der det ville passe best. Vi var veldig klare over ansvaret vi har i forbindelse med at det er i naturen og der det ferdes folk på en sti rett ved. Det vi ble enige om var at vi må være ansvarlig ungdom og å sørge for at alt blir holdt ryddig utenfor, og at vi må plukke opp etter oss. Det gjorde vi hver gang vi var der, hevder Skålsvik.

– Ble ryddet samme dag

Natt til 1. mai forteller han at det var det to-tre stykker som brukte teltet, men som ikke ryddet opp etter seg på innsiden. De skal ha fått påpakning og det ble ryddet utpå dagen 1. mai.

– I mellomtiden har noen tatt et bilde, og det virker i Harstad Tidendes artikkel som om det har sett slik ut lenge, det har det altså ikke, presiserer Skålsvik.

Teltet ble ifølge Skålsvik fjernet torsdag ettermiddag.

– Teltet har blitt stående, fordi vi tenkte at vi kunne ha et sted å være. Problemet er at det kom fryktelig dårlig vær. Vi bestemte oss for å ta ned teltet. Dersom en går ned til området nå, kan en se at det er ordentlig ryddet. Vi ønsker ikke å ha ryktet på oss for ikke å ta vare på området som er der.

– Det andre teltet er jeg usikker på hvor kommer fra, sier Skålsvik.

Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser
Foto: HT-tipser