Dette kommer klart fram i vedtaket, selv om det pekes på en sentrumsnær løsning i ett nytt skolebygg som det foretrukne alternativ. Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), er krystallklar på at tomtevalg ikke er bestemt ennå.

Leie eller eie

– Vi kan ikke bare hoppe på et tilbud som er lagt fram av en aktør. Vi er nødt til å forholde oss til gjeldende lovverk og gå ut på markedet å innhente anbud når den tid kommer.

– Neste steg blir å gå inn i en finansieringsfase, der det blant annet må vedtas om vi skal leie eller eie samt å finansiere utbyggingen basert på et riktig grunnlag. Dette er det fylkesråd for plan og økonomi som håndterer videre, sier Sollied.

Har lyttet til innspillene

Han sier prosessen som har vært rundt sammenslåingen av Heggen og Stangnes har vært kjørt på en glimrende måte.

– Det har vært gitt gode frister til å komme med høringsuttalelser, og vi har tatt høyde for mang av innspillene som har kommet. Blant annet har vi lyttet til innspillene knyttet til Rå videregående skole, som vi bestå som eget skolested.

– Jeg er meget godt fornøyd med vedtaket, ikke minst med tanke på at vi har laget et bredt politisk forankret vedtak som ikke vil by på overraskelser i senere faser.

– Jeg mener også at onsdagens vedtak er en gladdag for Harstad, som nå får nye skolefasiliteter som vil bedre undervisningsforholdene både for elever og ansatte, sier Sollied.

Heggen «sluker» Stangnes

Avtroppende rektor Ole Martin Linaker ved Heggen videregående skole mener det er riktig å bygge en felles skole når vedtaket om å slå sammen de to skolen er fattet.

– Denne skolen må bygges i ro og fred på et dertil egnet sted, uten å måtte ty til undervisning i midlertidige lokaler.

– Det vil ikke la seg gjøre å bygge en ny stor skole ved Heggen, først og fremst på grunn av manglende arealer. Det ville dessuten kunne medføre at Heggen «sluker» Stangnes, noe som ikke vil være en god løsning.

– Hadde det dreid seg kun om en utbygging eller renovering ved Heggen ville det beste vært å bygge ut på de arealene skolen besitter i dag.

– En ny skole på nøytralt område vil være mest gunstig for elever og ansatte, sier Linaker.

gladdag: Roar Sollied mener fylkesrådets vedtak om å bygge ny sammenslått skole er en glad for Harstad. Arkivfoto
gunstigst: Ole Martin Linaker mener en ny skole på nøytralt område vil bli det mest gunstige for både elever og ansatte. Arkivfoto