Han merker at det har vært stor pågang den siste månedene for å få treningsråd.

– Jeg kom til byen for ett år tilbake. Da var jeg ferdig utdannet som fysioterapeut ved universitetet i Uppsala. Under studieperioden jobbet jeg som personlig trener ved Actic i Uppsala, forteller 25-åringen, som det siste halve året har jobbet som personlig trener ved Actic Treningssenter i Grottebadet i Harstad.

Les også: - Det er ventelister for å få fysikalsk behandling

Venteliste

– Jeg har 25–30 personer som bruker meg regelmessig som personlig trener. Mange forteller at det er vanskelig å få time hos fysioterapeut og at det er ventelister, sier Skogsberg.

– Hjemme i Sverige få du nær sagt time på dagen. Det må være en del som er annerledes her i Norge, sier Skogsberg, som er godt fornøyd med at han har en stabil arbeidsmengde ved Actic i Harstad.

– Jeg har nok å henge fingrene i når en jobber som personlig trener her i Grottebadet, forteller Skogsberg.

– Jeg trives bra og tar sikte på jobbe som personlig trener her på Actic Harstad i flere år fremover, før han drømmer om å starte eget virksomhet, sier 25 åringen, som på fritiden har hund og driver med triatlon-trening på hobbybasis.

Helseproblemer

– Jeg trener mennesker i alle aldersgrupper. Det er mange mennesker som lever en passiv hverdag og sliter med muskelsmerter, sier han.

– Trening av spesifikke muskelgrupper kan være til hjelp. Det er det jeg hjelper folk med. De skal lære seg å trene rett. Og gi dem veiledning på hvordan de skal trene, sier Skogsberg.

– Mange av dem som trener hos meg forteller om venteliste for å få fysikalsk behandling hos fysioterapeut og noen sier det er ventelister på nær ett år, forteller Skogsberg, som er overrasket over at det kan være så lang ventetid for noen.

Han forteller at svært mange har solide muskler i armer og bein. Men de sliter med smerter i hofte og rygg.

– Jeg gjør mitt for at de skal finne øvelser som kan få smertene til å forsvinne, sier Pelle Skogsberg, som for tiden jobber som personlig trener ved Actic Treningssenter i Harstad.

AKTIV: – Jeg er overrasket over at det er så mange som står i kø for å få besøke fysioterapeut her i Harstad-området, sier Pelle Skogsberg, som er utdannet fysioterapeut og jobber som personlig trener ved Actic Treningssenter i Grottebadet. Foto: Picasa