Torbergsen starter i jobben som senterleder 1. september, men tok tidligere i uken, sammen med fungerende senterleder Steffen A. Arntzen, Harstad Tidende med på en rundtur i senteret.

I dag står det om lag 2000 kvadratmeter tomme lokaler i senteret. I løpet av 2–3 måneder vil det ifølge Torbergsen og Arntzen være full aktivitet i senteret.

Traktøren første nyetablering

– Allerede sist onsdag åpnet Traktøren som første nyetablering i senteret. Dette er en kjede som startet sin første butikk i Bogstadveien i Oslo allerede i 1989, og har i dag en rekke butikker spredt over hele landet.

– I midten av september åpner Kjøkken og Kaffe (KOK) i lokalene der Jordbærpikene i dag holder til.

– Dette er et friskt og stilfullt kafé-konsept som passer for alle ønsker og behov, forteller Torbergsen og Arntzen.

MGS- en av sentrums største

De legger ikke skjul på at de senterleder:har store forventninger til etableringen av Meierigården Shopping (MSG), en butikk på hele 1200 kvadratmeter, som dermed blir en av sentrums aller største butikker.

– Dette kommer til å bli en magnet på kundetilstrømmingen til sentrum. I disse lokalene tar vi sikte på å åpne en type butikk som skal tilby kundene en praktisk og helhetlig shoppingopplevelse innenfor et rikholdig og variert vareutvalg.

– Her vil utvalget bestå av alt fra klær og sko til både han og henne, til pallesalg av produkter som måtte være tilgjengelig, forteller de to, og legger til at kafé-konseptet Waynes Coffee vil åpne i lokaler vegg i vegg med Meierigården Shopping.

Betydelig økt tilstrømming

Torbergsen kommer fra stillingen som salgsleder ved ServiceNord Engros på Stangnes. Han har tidligere også vært medeier og driver av Gammelbrygga og Metzo.

– Jeg går til denne stillingen med ydmykhet, og ønsker å lytte og lære fra de mange dyktige butikkdriverne i senteret.

– Jeg hadde aldri takket ja til denne stillingen hadde det ikke vært for at jeg har stor tro på Bysenterets fremtid. Når vi nå får den rette butikkmiksen på plass i løpet av september er jeg sikker på at Bysenteret vil bidra til betydelig økt tilstrømming av kunder til Harstad sentrum, sier Rune Torbergsen.

størst: Når Meierigården Shopping åpner i september i lokalene der Hennes & Mauritz tidligere holdt til, blir det en av de største butikkene i Harstad. Foto: Andreas Isachsen Foto: Skisse: Arctic Eiendom