Tirsdag morgen kolliderte en buss med et busskur utenfor Radisson Blu. Kollisjonen medførte store skader på bussen og busskuret ble fullstendig ødelagt.

INNSATSLEDER Simen Skotte ved Troms politidistrikt forteller at politiet har beslaglagt bussjåførens førerkort. Foto: Ronald Johansen

To personer i skuret

Da ulykken inntraff, oppholdt to personer seg i busskuret.

- De to, samt sjåføren av bussen, har pådratt seg lettere skader. De skal fraktes til UNN for kontroll. Dette gikk så bra som det kunne gå, forteller innsatsleder Simen Skotte.

Utenom sjåføren, var bussen tom.

- Vi kan ikke si noe om hva som har forårsaket ulykken ennå. Vi gjør nå undersøkelser av både bussen og området, sier Skotte, og fortsetter:

- Foreløpig har vi ikke kommet i kontakt med noen vitner som så hele hendelsesforløpet, selv om vi har vært inne på nærliggende hoteller og butikker.

Det er ikke glatt på stedet.

Politiet opplyser at de har beslaglagt mannens førerkort.

- Det er ikke mistanke om promillekjøring, skriver operasjonssentralen på Twitter.

KNUSTE FRONTRUTA Bussens frontrute ble knust da bussen traff busskuret. Foto: Ronald Johansen

- Kunne gått langt verre

Driftssjef Magnar Nilssen i Nobina forteller at de har folk på stedet nå.

- Vi vet ikke hva som har skjedd ennå. Bussen kom ned Fredrik Langes gate, så har det trolig skjedd noe med sjåføren som gjorde at han i stedet for å svinge til venstre, kjørte rett fram og inn i skuret, sier han.

- Etter det iTromsø erfarer har han fått et illebefinnende forut for ulykken.

- Det stemmer med de første meldingene vi fikk inn. Ser man på hendelsesforløpet, så er det heller ikke unaturlig at det kan stemme, svarer Nilssen.

Han er lettet over at ingen ble alvorlig skadet i ulykken.

- Det er alltid beklagelig når noen blir skadet, men det kunne ha vært flere personer i skuret og det kunne gått langt verre enn det gjorde.

Sjåføren ble fraktet til UNN etter å ha avgitt forklaring til politiet.

- Vi ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart til oss, men en mulig teori er at han har fått et illebefinnende. Vi konkluderer ikke ennå, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø.

Troms Kraft har vært på stedet og stengt av strømmen til busskuret. Bergingsbil er innkalt.