Tirsdag rettet Aps gruppeleder Kari-Anne Opsal anklager mot Per-Willy Amundsen for å ha motarbeidet Harstadpakken og bidro til at 100 millioner fra Statens vegvesen forsvant. De 100 millionene hadde regiondirektør Torbjørn Naimak lovet Harstadpakken før det senere ble klart at pengene ikke ville komme likevel.

- Her lukter det lang vei at noen har overstyrt dette, sier Opsal med Amundsen som tydelig mistenkt i saken.

Kan ikke knipse og få 100 millioner

Selv sier den nylig avgåtte justisministeren at han ikke hadde noe å gjøre med de 100 millioner kronene som forsvant.

- Jeg har selvsagt ikke noe med dette å gjøre, det høres nesten ut som en konspirasjonsteori. Uansett er 100 millioner kroner ikke noe en tilfeldig regiondirektør bestemmer over selv. Når det dreier seg om så store summer, vil Samferdselsdepartementet og kanskje Stortinget bli involvert. Hvis posisjonen i Harstad kommune tror at man kan knipse og få 100 millioner fra regiondirektøren har de misforstått, sier Amundsen.

Det er ikke overraskende at staten ikke står klar med mer penger etter at det ble klart at Harstadpakken har rundt 1 milliard kroner i overskridelser.

- Denne regjeringen har gjennomført en historisk styrking av samferdselssektoren som særlig har kommet Nord-Norge til gode. Men det å belønne dårlig ledelse av et bompengeprosjekt tror jeg de fleste forstår sitter langt inne. Her har man kjørt prosjektet i grøfta noe ordføreren må, som leder for styringsgruppa, ta ansvaret for og rydde opp i.

Les også: Anklager Per-Willy Amundsen for å motarbeide Harstadpakken

Har grunnlag for god økonomi

Amundsen sier at overskridelsene er et eksempel på hvorfor det må bli valgt ny ordfører ved kommunevalget i 2019.

- Et annet eksempel på dårlig styring er planene jeg leser om ny kino og bibliotek. Igjen vil man investere over evne. Det er trist fordi Harstad kommune har grunnlag for å ha god økonomi, sier Amundsen.