Ifølge helseminister Jonas Gahr Støre skal dette gjelde for personer som trenger mer enn 25 timer assistanse i uka.

Brukeren skal selv kunne bestemme hvilke oppgaver en assistent skal utføre, og når assistansen er ønsket.

I Harstad er Alexander Isaksens tilfelle spesielt godt kjent. Harstad kommune har tatt assistentene fra Alexander og har fått Fylkesmannens medhold i at kommunens tilbud om praktisk bistand er forsvarlig i forhold til behovene som skal dekkes.

Alexander har hatt assistenter gjennom organisasjonen Uloba som arbeidsgiver og Arda Isaksen som arbeidsleder. Kommunen kom fram til at Arda Isaksen ikke er i stand til å ivareta rollen som arbeidsleder på forsvarlig måte.

Nå kan Alexander kanskje likevel få sine assistenter tilbake. Men verge Arda Isaksen vil ikke feire ennå.

– Jeg fikk meldingen klokken fem i morges. Men jeg vil ikke feire før jeg ser stortingsvedtaket, sier hun.

Arda Isaksen mener at Harstad kommune har bidratt sterkt til regjeringen ønske om å lovfeste BPA.

– Harstad kommune er, sammen med Ringsaker kommune, versting. Alt som har skjedd i Alexander-saken er kjent på sentralt hold. Så kommunen harbidratt til dette.

– Det er forslag om begrensning i retten til BPA for de som ikke kan styre detselv. Jeg forventer ikke restriksjoner, men jeg vil se vedtaket før jegferier, sier Arda Isaksen.

Alexander Isaksen har en aktiv senvinter for tiden. Sist helg var han i Holmenkollen, og klokken ni i formiddag setter han seg på bussen til Evenes for å ta flyet sørover igjen. Denne gang er det påskeferie i Hafjell som venter.