Det er konklusjonen etter at det lørdag kveld ble gjort opp foreløpig status midt i orkanen Oles ferd nordover i landet. Lørdag kveld var Mæhre og Johnsen vitne til at sludd og snø fikk fritt leide inn gjennom to digre hull i nordveggen.

- Dette betyr at Hålogalandshallen nok må holde stengt i mange dager framover mens de nødvendige reparasjonene utføres, sier Mæhre.

Johnsen hadde fokus på å sikre området fra forbipasserende i hallens nærhet.

- Vi har nå stengt parkeringsplassen til Harstad stadion, og vil engasjere Sivilforsvaret til å passe på området rundt hallen i kveld og i natt i frykt for at flygende plater kan forvolde skade, sier politimannen.

Frykter for taket

Det er heller ikke sikkert at vindkastene er ferdig med å forårsake skader på Hålogalandshallen.

- Når det nå er to store huller i buen på nordveggen, er det fare for at det kan dannes undertrykk i hallen. Da kan også deler av taket bli flerret av. Samtidig er det ingenting vi kan gjøre annet enn å vente av uværet legger seg, slik at vi kan ta opptelling på skadene, sier Mæhre.

Pleksiglassplatene som ble filleristet løs av vinden stammer fra hallens etablering tilbake i 1997.

- Det faktumet at de gir etter for ekstremværet viser at dette ikke er et godt nok material for å stoppe været. Erfaringen nå er jo at dette ikke er godt nok for å stoppe denne typen vær. Målet må jo være at vi skal klare å forsterke veggen såpass at den må klare å stå imot denne typen vær i framtida, sier Mæhre.

Stengte hallen

Mæhres kollegaer i vaktmesterteamet på stadionområdet - Øyvind Larsen og Børre Lamo - var også midt inne i situasjonen da det plutselig var tid for ekstremvær i regionen.

- Det var som å skru på en bryter. Plutselig var det fullt værinferno ute, sier Lamo. Søppelbokser ble blåst av gårde. Han opplevde at de første fire platene løsnet fra hallen lørdag ettermiddag.

- Vi besluttet tidlig å stenge hallen, og kommer nå også til å holde dørene stengt i noen dager mens hallen blir vedlikeholdt.

- Er det første gang at dette skjer?

- Ei plate har løsnet fra hallen ved en tidligere anledning. Men vi har aldri sett skader på hallen av et slikt omfang før. Og det er rett ut trist å se at hallen som man har et daglig ansvar for er i ferd med å gå i oppløsning, sier Lamo.

Litt senere på kvelden hadde en mye større del av veggen blitt revet løs fra hallen.

- Det er også sannsynlig at flere plater kommer til å løsne her. Brannvesenet har vært og konstatert at vinden har løsnet plater også på andre veggen, sier Larsen.

Takst

Etter planen skal arbeidet med å telle opp etter herjingene starte mandag.

- Jeg snakket med enhetsleder Svein-Arne Johansen for litt siden. Det han sier er at vi må ta en takst og en vurdering på hva vi skal foreta oss framover, sier Mæhre.