Barnehagen huser 27 barn i alderen 0 til 6 år. Etter planen stenges barnehagen høsten 2016. Samtidig stenges Vika barnehage på Bergseng og ei avdeling i Fauskevåg.

Foreldrene i Brattbakken har ikke fått vite hvor deres barn havner fra neste høst.

– I teorien vil en ny barnehage på Stangnes først være ferdig i 2017. Vi har fått beskjed om at våre interesser vil bli ivaretatt, men vi må vite hvor våre barn havner fra høsten neste år, sier talsperson for foreldrene, Helle Osvoll.

Ikke grønn

Osvoll forteller at flere unger har byttet til Brattbakken barnehage uten å ha fått vite om nedleggelsen.

– Det er ikke bra for de sosiale forholdene. Unger må ha forutsigbarhet. Å bytte barnehage årlig er ikke bra med hensyn til barnas ro og utvikling.

Når foreldrene er stilt i utsikt å måtte kjøre barna til barnehager i andre bydeler mener Osvoll det bryter med en kommunal satsing.

– Kommunen skryter av sin grønne satsing. Det er ikke i samsvar med denne hvis folk må kjøpe ekstra bil for å levere og hente i barnehagen, sier hun.

Ingen planer

Nå sender foreldrene et protestskriv til kommuneadministrasjonen, økonomiutvalget og helse- og miljøutvalget.

– Kravet er å få beholde barnehagen, eventuelt å flytte barnegruppa samlet og ikke splitte dem opp.

– Helse Nord, som eier bygget der Brattbakken barnehage holder til, har ingen umiddelbare planer for barnehagebygget så det bør være mulig å få leid det videre framover inntil det foreligger konkrete alternativer eventuelt til sykehuset har konkrete planer for bygningen, sier Osvoll.

Fakkeltog

Rønningjordet og Kårbøjordet barnehager er allerede erstattet av den helt nye Utsikten barnehage i Fagerlia.

– Det reduserte tilbudet fra 88 til 67 plasser. Overalt er det venteliste bortsett fra på Stangnes der det er overskudd på barnehageplasser, sier Helle Osvoll.

26. november arrangerer foreldrene fakkeltog fra barnehagen til kommunen for å vise sin misnøye med kommunen.