Kongen og Dronningen har invitert 1500 gjester til hagefesten og 50 av de inviterte er fra Troms.

Det er ikke så lenge siden rundt 300 personer i fylket mottok invitasjon til hagefest med kongeparet i Tromsø. Men listen over mulige gjester til hagefesten i juni var lengre enn det, forteller Grete Marie Didriksen hos Fylkesmannen i Troms, som har foretatt utvelgelsen av hvem som skulle få invitasjon.

– I forbindelse med hagefesten ba vi om hjelp fra kommunene. Vi fikk inn en liste på 350-360 navn og ut fra denne plukket vi ut hvem som skulle få invitasjon, sier hun.

Hvermansen

Noen var forhindret fra å møte, men henimot 300 møtte til festen på Skansen i Tromsø 18. juni. Det er imidlertid ingen sjanse for en invitasjon nummer to.

– Av de som ikke ble invitert til Tromsø får 50 muligheten i Slottsparken i Oslo, sier Didriksen.

Gjestene på den kommende hagefesten kan best betegnes som Hvermansen.

– Her er det blant annet bedriftsledere, sykepleiere, frivillige, kunstnere, ildsjeler, ungdommer, funksjonshemmede, bønder, lærere, innvandrere og gründere - folk fra alle lag av folket. Og det er god spredning på alder og yrke.

Taler og servering

– Og så er det omtrent halvt om halvt med kvinner og menn, legger Didriksen til.

Selv om det i løpet av juni var flere hagefester med kongeparet rundt i landet arrangeres det nå en ekstra stor fest i anledning kongeparets 25-årsjubileum.

– Det var bestemt på forhånd at det skulle være en stor fest i Slottsparken 1. september. Og til denne er det omtrent 50 gjester fra hvert fylke, sier Grete Marie Didriksen hos Fylkesmannen i Troms.

I noen fylker er det nok flere enn 50 som har mottatt invitasjonen som i går dumpet ned i postkassen hos de heldige. Totalt er det altså 1500 som har mottatt invitasjonen til mingling i Dronningparken der det blir servering, taler og underholdning.