Mandag kveld ringte det på dørklokka hjemme hos Arne-Otto Øynes i Heggen Alle i Harstad. På trappa sto en utenlandsk dørselger som spurte om han ville kjøpe julepynt.

- Merkelig

Øynes reagerte på at selgeren kom på døra etter klokka 22.

- Han hadde noen juledekorasjoner i hendene, og ville selge oss disse tingene. Han spurte om jeg snakket engelsk. Jeg ga beskjed om at klokka var over 22, og at jeg skulle legge meg, sier Øynes.

Han beskriver mannen som ordentlig kledd, og forklarer videre at den mannen var på ingen måte pågående.

- Det er en stund siden sist folk var på døra her for å selge ting. Det er ikke helt normalt å gå rundt til hus for å selge julepynt så sent på kvelden. Det er vel noe man må ha tillatelse for å gjøre også.

Øynes forteller at han har gjort politiet oppmerksom på hendelsen.

- Vi har tidligere sagt i fra om dette til politiet, og da sa politiet at de gjerne ville vite om det. Vi ga også politiet tips mandag kveld, sier han.

- Tilbakevendende problem

Morten Hole, stasjonsjef ved Harstad politistasjon, forteller til ht.no at politiet ikke har fått inn lignende meldinger i det siste, men mener dette er et tilbakevendende problem.

- Enkelte dørselgere tar ikke et nei for et nei, og kan virke pågående. Å selge ting på den måten må man ha tillatelse for å gjøre, sier Hole.

Han råder folk til å varsle operasjonssentralen og gi beskjed til politiet hvis lignedne skjer.

- Andre plasser er det blitt begått tyverier i forbindelse med dørselgere. Folk burde være skeptisk til å ta dem inn i husene sine.

Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon.