Begge grunneierlagene i Kilbotn har gitt en

informasjonstavle om angrepet på Black Watch. Tavla ble satt opp i Barnvika i Kilbotn forleden.

— Den er plassert ved stien som går forbi der hvor Black Watch lå fortøyd, med et fortøyningsfeste for skipet like bak tavla, sier Harald Isachsen.

– Teksten på tavla er en sammenfatning av historien om selve skipet og angrepet 4. mai 1945, melder Isachsen, som har er skrevet teksten på tavlen.

Den har han med seg fra da han for noen år siden skrev boken «Angrepet på Black Watch»

Tok initiativ

– Initiativtaker til informasjonstavla er Andreas Bergland. Han fikk begge grunneierlagene i bygda med på å sette opp ei tavle for å holde den dramatiske historien fra Kilbotn levende. Grunneierlagene har også påtatt seg å ta kostnadene, opplyser Isachsen.

Dermed vil alle turgåere som vandrer forbi Barnvika få en oppfriskning i nær historie, noe som vil gjøre de fleste bevisst på at angrepet tok mange liv. Og at vraket av Black Watch og den delen av Kilbotn er ei betydelig krigsgrav.

I Isachsens bok er det vurdert at antall mennesker som mistet livet her var om lag 150-155.

Produsert lokalt

I Harstad-området er det mange steder det burde ha vært satt opp lignende informasjonstavler ved krigsminner. Grunneierlagene i Kilbotn har ved å få opp tavla i Barnvika gått foran med et godt eksempel. Tavla er produsert i Harstad av Vizuelli.