Torsdag ettermiddag gjorde han de siste forberedelsene i lokalene der uteplassene Lyst og Lanternen, i sin tid har hatt sine lokaler.

Justeringer

– Akkurat nå er jeg i gang med å henge opp et speil her i baren. Det fungerer bra når en mangler et bilde, sier Stian Evensen, som har flyttet hjem til Harstad fra Tromsø for å være med på å drive bar for driver Håkon Vahl.

– Det er spennende å komme tilbake til Harstad etter over åtte år i Tromsø. Jeg kommer fra jobben som daglig leder ved baren Artur i Storgata i Tromsø. Der har jeg jobbet i fire år, sier Evensen, som er Harstad-gutt. Ha er oppvokst på Stangnes og i Holtet.

På plass

– Det meste skal nå være på plass for torsdagene generalprøve. Da er det inviterte gjester som er på besøk. Fredag er det klar for åpningen av vinbaren, sier Evensen, som sammen med driver Vahl og tre andre er de faste som blir å finne ved den nye uteplassen som vil være åpent alle dager i uka.

– I helgene kan det bli tatt inn ekstra folk. Det vil tiden vise, sier Stian, som i tillegg til vin fra de meste kjente vinlandene vil ha italiensk pizza og fingermat på menyen.

Bra beliggenhet

– Jeg liker lokalene og beliggenheten er bra, sier Håkon Vahl, om tanken med å åpne vinbar i lokalene der Lanternen hadde sine stamgjester i mange år.

– Jeg har tro på at dette kan bli en uteplass som holder noen år. Vi satser på selge viner i glass, slik at de som ønsker kan prøve litt forskjellig, sier Vahl, som har vin fra de fleste land som produserer vin.

– Men det er helt klart at store vinland som Italia, Frankrike og Spania, vil være bærende i våre kjøleskap og reoler med vin, sier Håkon Vahl, som også er driver av Mat av Vahl og Sjømat av Vahl.

Torsdag kveld hadde han inviterte gjester med på rundtur i disse lokalene, før en endte om i nyskapningen, Vin av Vahl.

TILBAKE I HJEMBYEN: Stian Evensen er på plass som daglig leder ved Vin av Vahl. Torsdag ble de siste forberedelsene gjort i forbindelse med fredagens åpning. — Jeg er tilbake i Harstad etter over åtte år i Tromsø, sier Stangnes-gutten. Foto: Tore Skadal