I disse dager er Narvik-mannen i gang med å skrive sin fjerde turbok fra nord.

Fra Sør-Troms

– Jeg har i løpet av det siste året gått en del turer i Sør-Troms. Disse skal inn i neste års turbok som omhandler turer fra kommunene Harstad, Evenes, Tjeldsund, Skånland, Ibestad, Ballangen, Gratangen, Lavangen og Salangen, sier Forselv, som er godt i gang med å få turmålene ned på papiret.

Over 130 turer

– Jeg har plukket i overkant av 130 turer som skal med i boka. Boka blir på vel 350 sider. Her vil det være flyfoto over turmålet. Det vil være kart. Her vi en kunne kjøre ut kartet på PDF. En kan også gjøre det ved å skanne en QRS-kode, sier Forså, som til daglig jobber som datalærer ved den videregående skolen i Narvik.

– Her er det en rekke nye muligheter når det gjelder bruk av smarttelefon. Både når det gjelder kartrute og GPS, sier turmannen, om hva som kommer i boka.

Lokalkjent

– Målet er at de som bruker turboka og hjelpemidlene skal kunne nytte seg av dette uten at en er lokalkjent på turmålet, sier Bjørn Forselv som tidligere har gitt ut tre turbøker fra nord. — En av dem går på vinterturer, sier turmannen.

– I fjor kom det ut en bok med turer fra Tromsø-området, forteller Bjørn Forselv, som ofte er ute i naturen for å sjekke turmål og ta bilder på de aktuelle stedene.

NYE TOPPER: Bjørn Forselv jobber med sin fjerde turbok fra nord. I 2014 kommer det en ny turbok fra Sør-Troms-området. Foto: Privat