Det betyr en påske slik vi helst vil ha den, altså uten nedbør.

– Det blir ikke fullt så stabilt som det vi har hatt noen uker, det har jo vært uvanlig tørt, men det ser bra ut framover, slår han fast.

Midt mellom

Etter ukevis med tørt og klart vær, fikk vi i helga nedbør, og i dag blir det pluss og sludd. Men så endrer det seg igjen.

–Torsdag blir det lettere vær igjen, og mot helga ser det ut som at harstadområdet havner midt mellom byger i nord og nedbør i sør.

Bygene i nord befinner seg da i Nord-Troms, mens nedbøren i sør er så langt unna som Helgeland.

– Det blir ganske fint fredag, lørdag og søndag, slår meteorologen fast.

Gunstig

Når vi ser videre ut i den stille uke, befinner vi oss i langtidsperioden. Og det betyr at været ikke er så enkelt å fastslå.

– Jeg skal være forsiktig med å antyde noe bestemt, men det ser gunstig ut selv om usikkerheten øker dag for dag. Likevel, det ser ikke ut til å bli mildvær, og ingen kraftige lavtrykk. Minusgradene råder med frost på natta, og så varmer sola litt på dagen.

– Jeg vil si at det kan bli ganske stabilt, men kjølig, sier Jon Austerheim.

Det nære varsel

Og mens vi er i gang: Været fram til helga blir både ôg. Vi kan vente oss sørlig bris, som dreier vestlig. Det blir liten kuling utsatte steder, sludd og snø, senere overgang til byger.

Så skifter vinden til nordlig eller skiftende bris, opp til frisk bris på kysten. For det meste opphold og til dels pent vær.

Konklusjonen er: Hold ut det lille som er igjen av «skitvær», så blir alt så meget bedre deretter.