Norsk bobilforening arrangerer sitt nordiske bobiltreff i Harstad denne helga. Torsdag kveld ønsket varaordfører Maria Serafia Fjellstad velkommen til alle dem som hadde funnet veien til Harstad denne festspillhelga.

– Det skal noe til for å prege byen under selveste festspilluka. Jeg tror allikevel at de vil prege bybildet på sin positive måte, sier Fjellstad.

Hun mener det er viktig å få arrangementer som dette til kommunen.

– Jeg håper alle får en positiv opplevelse av byen og at de vil komme på besøk ved en annen anledning. Vi håper også at deltakerne kan bli gode Harstad-ambassadører etter besøket, sier Fjellstad.

Kjempet mot Målselv og Tromsø

Det var ingen selvfølge at dette nordiske treffet skulle legges til Harstad, forteller presidenten i Norsk Bobilforening, Knut Jenssen fra Senja.

– De knivet godt mot både Målselv og Tromsø. Harstad kan i første rekke takke Arnold Pedersen for at treffet ble lagt hit. Hans stemme ble avgjørende, sier Jensen.

Pedersen berømmer alle støttespillerne de har hatt med seg på veien til dette arrangementet.

– Jeg vil rette en spesiell takk til Harstad kommune og de på Sama. De har vært fantastisk med å planere ut plassene, slik at det ble plass til alle. Videre må vi også huske at det er mange som har stått på for å få til dette, sier Pedersen.

Militærtjeneste og kirkebesøk

De besøkende har ulike grunner til sitt besøk. Helge Fuglehaug fra Gjøvik er på treffet sammen med kona Tordis. Han så fram til et gjensyn med Harstad, etter å ha avtjent verneplikten i byen.

– Det skal bli hyggelig å se denne fine byen igjen, sier han.

Gerd Haldis Austad som er gift og bor i Sko, er opprinnelig fra Stamsund. Hun er ikke i tvil om hva hun vil.

– Jeg vil besøke Trondenes kirke. Under koprsstevenet i 1965 var korpset mitt fra Stamsund det eneste korpset som fikk spille i kirka. Det var en opplevelse. Jeg har også lyst å besøke Trastad gård, der jeg i to somre hadde sommerjobb. Jeg trivdes fantastisk godt der, sier Austad.

De besøkende får tilbud om både shopping, sightseeing og en midnattsoltur. I tillegg til dette er det foredrag og årsmøte i den nordiske bobilforeningen. Når vi også nevner foredrag, messe, og ikke minst, rikelig med sosialt samvær, blir det en aktiv helg for deltakerne.

BOBILER: Nesten hver ledig flekk på Stanges er tatt i bruk av bobiltreffet Foto: Hans Viktor Øye