Minifestivalen Spis for en hundrings hadde oppstart mandag denne uken. Sultne gjester har besøkt mange av byens spisesteder, noe som har ført til utsolgte retter og stor interesse.

Populært

Café De 4 Roser er et av spisestedene som ble fri for retten de skulle tilby under minifestivalen.

- Vi ble utsolgt for svinenakke på åpningsdagen. Det har vært masse liv i kafeen, og vi opplever at folk har stor interesse for konseptet, sier eier Grethe Byberg.

Samtidig som Grethe beskriver de første to dagene, kommer tre gjester og spør etter svinenakke.

- Vi hadde fiskesuppe med torsk og grønt frem til klokken 16.00 i dag og etter 16 serverer vi fransk kyllinggryte. Kafeen vil tilby ulike festivalretter hver dag, forklarer hun.

Spennende konsept

Det er ikke bare De 4 Roser som opplever stor kundetilstrømming. Daglig leder ved Bark spiseri & bar, Chanett Gjeitanger og daglig leder ved Chocolat, Bernd Kossmann kan også konstatere at konseptet har vært en stor suksess for dem.

- I går hadde vi rundt 120 mennesker som spiste hos oss. Vi kommer sannsynligvis til å bytte mellom ulike retter dersom suksessen fortsetter, sier Gjeitanger.

Ved Chocolat på kaia hadde mange etterspurt deres rett bestående av en omelett med ost og skinke, en kopp kaffe og en liten sjokolade. Kafeen har mottatt bestillinger til både onsdag og torsdag.

Kun i sentrum?

Sentrumsnære Ming restaurant og Joker Matrix opplever begge en økt interesse for deres tilbudsretter, men daglig leder ved Dolly Dimples i Kanebogen, Harjinder Singh har ikke samme opplevelse.

- Vi solgte rundt 15 festival-pizza på tirsdag, så det har ikke vært så mange bestillinger hittil. Men vi er håpefulle, da det fremdeles er flere dager igjen og gjester spør om tilbudet.

- Hva tror du kan være årsaken?

- Det er store ombygginger på senteret for øyeblikket, og noen vegrer seg kanskje for å ta turen. Det at vi ikke ligger i sentrum er nok også en faktor, sier han.

Tjeldsundbrua kro hadde ikke oversikt over salg, men kunne konstatere at gjester hadde fått med seg konseptet. Harstad Tidende har ikke lykkes å komme i kontakt med Big Horn og Millibar.

Konseptet: Spis for en hundrings i Harstad Foto: Privat