Ulykkesrammede B&B Touring eies og drives av harstadværingene Johan Bjørnnes og Oddvar Bremseth. Det var deres rib-er som var på sjøen torsdag med engelske turister.

HT.no møtte de to innehaverne i båthavna i Harstadbotn et par timer etter ulykken. De er tydelig preget.

- Vi har det forferdelig tøft nå. Første prioritet nå, er å dra til sykehuset og besøke de som er rammet, sier Oddvar Bremseth.

Han forteller at ulykkesbåten ble ført av en innleid sjåfør. Bjørnnes og Bremseth var med på utflukten, men i annen båt.

foto

De to vil ikke si så mye mer foreløpig. De viser til politiet for ytterligere opplsyninger på spørsmål om fart og omstendigheter for øvrig rundt ulykken.

Firmaet, som har base i Harstad, ble etablert i 2006, og kjørte sine første turer våren 2007. B&B Touring eier to rib-er.

På hjemmesiden til B&B Touring står det blant annet, om sikkerhet:

"Sikkerheten står i høysetet hos B&B Touring. Båtene er utstyrt med Garmin 4012 kartplotter med radar og GPS. VHF og mobiltelefoner er også standard om bord. Vi har også nødraketter, drivanker, brannsluknings- og førstehjelpsutstyr mm. Sist, men ikke minst, er vårt mannskap utdannet og drillet i bruken av båten og utstyret. Alle våre båtførere har minimum fritidsskippersertifikat, IMO 60 og VHF-sertifikat. Som passasjer hos B&B Touring sitter du på jockeyseter med ryggstø og bøyle foran til å holde deg fast i. Fribordet på båtene er relativt høyt, noe som gir en høy grad av trygghet. Alle om bord blir utstyrt med godkjent flytedress og redningsvest som sammenlagt gir 150 N oppdrift. I tillegg blir det utlevert briller for øyebeskyttelse. Før avgang blir det gjennomført en grundig sikkerhetsorientering."