HT Jubel er en rusfri ungdomskonsert som arrangeres i forbindelse med Nordkraft Festspillcup. I fjor var konserten ved Landsåsbanen, mens i år har den flyttet seg til sentrum – nærmere bestemt på HSI-tomta på baksiden av Quality Hotel.

Her er det plass til nærmere 5000 stykker – men det er bare 3000 som kan sikre seg billett. Allerede er det solgt rundt 700 billetter. To tredjedeler av billettene er forbeholdt deltakere på fotballcupen.

Norges største boyband kommer

Det er ikke utenkelig at konserten fylles opp, da headlineren for kvelden er Undergrunn, boybandet som er godt i vinden om dagen.

– De vant nettopp en spellemannspris, slapp nettopp nytt album, og har mange sanger på topplistene. Derfor er det ekstra stas at de vil komme hit, sier konsertansvarlig Rune Berntsen og turneringsleder Hege Sandbakk.

I tillegg kommer Isah og Emilie Fosshaug.

– De gjør det også veldig bra for tiden, så vi er fornøyde med lineupen.

Det er plass til rundt 5000 personer på området. Likevel er det bare mulig for 3000 å sikre seg billett. Foto: Kristin A. Kildal

Å booke noen av Norges største artister er ikke billig. Det er derimot konsertbillettene, som gjør at arrangørene er avhengige av sponsorer for at det blir noe konsert.

– Samfunnsløftet fra Sparebank 1 har blant annet vært veldig viktig for oss, sier de.

Vil skape egen identitet

Selv om konserten ved Landåsbanen ble en stor suksess i fjor, ville arrangørene gjøre noe nytt i år.

– Vi ønsker å skape vår egen identitet. Det andre aktører som kjører konserter på Landsås-arenaen der vi var i fjor, og vi opplevde at folk blandet konseptene. Derfor ville vi flytte oss ned til sentrum, sier Berntsen.

75 lag er allerede påmeldt til Nordkraft Festspillcup. Det kommer spillere hovedsakelig fra nærområdet, og fra Vesterålen, Lofoten, Ofoten og Tromsø.

– Det er nesten ubegrenset med hvor mange lag det er plass til. Erfaringsmessig er det mange som melder seg på i siste liten, og fristen går ikke ut før 2. juni, så det kommer sikkert enda flere lag, sier Sandbakk.

Samtidig som ungdomskonserten foregår ute, skal det være et trenerarrangement inne på hotellet, der frafall i idretten blir tema.

– Tanken er å samle alt her nede, slik at de voksne på trenerarrangementet kan gå ut og få med seg siste del av konserten når de er ferdige, sier Sandbakk.

– Vi synes det er flott at vi kan være med på å lage et så stort rusfritt arrangement for unge. Det er ikke alt for mye av det ellers, sier de til slutt.