Team Rynkeby samler inn penger til barn med kritiske sykdommer. Én gang i året sykler de fra Oslo til Paris, for å markere slutten på årets innsamling.

Team Rynkeby Arctic har 32 deltakere, som kommer fra Stamsund i sørvest til Lakselv i nord. I tillegg har de to medlemmer fra Kiruna i Sverige.

– Vi har flere treningssamlinger i løpet av sesongen. Det er 90 mil mellom de nordligste og sørligste deltakerne våre, så folk har reist fra land og strand for å være med oss i Harstad i helga. Det kjennes i beina at vi har hatt treningshelg nå, sier kaptein Rainer Jakobsen.

2022 ble rekordår

Pengene samler de inn ved hjelp av sponsorer, og Arctic-laget ønsker å oppfordre harstadbedrifter til å være med å bidra til en god sak.

– Målet er alltid å få inn mest mulig. Men vi prøver hele tiden å toppe fjoråret. Det betyr at vi trenger 1,5 millioner i 2023 for å slå årets innsamling. 2022 var et rekordår for oss, men vi håper likevel på å toppe det, sier Jakobsen.

Som et lokallag er Team Rynkeby Arctic opptatte av at pengene som blir samlet inn blir værende i regionen. Med sin innsamling har de blant annet vært med å bidra til at UNN Tromsø i 2019 kom i gang med prosjektet «tidligdiagnostikk på hjernesvulster hos barn og ungdom», som etter hvert har spredt seg internasjonalt.

– Jeg vil tippe at mellom 600 og 700 barn og ungdom er med på prosjektet i Nord-Norge. Det er viktig at barn får den behandlingen de trenger så tidlig som overhodet mulig, og det er nettopp derfor vi legger ned den innsatsen og sykler de milene vi gjør, sier Jakobsen.

Hjertesak

Liv Gutrad er med som rytter for andre året, og er i tillegg medisinsk ansvarlig på laget. Hun forklarer hvorfor hun orker å legge ned så mye tid, energi, innsats og ikke minst penger på å være med i Team Rynkeby, og ikke minst sykle fra Oslo til Paris.

– Barn med kritiske sykdommer er en hjertesak for alle oss som er med. Gleden av å kunne gi noe til barn og unge som er syke er det som driver oss til dette, sier hun.

Sesongens første samling ble holdt i Harstad i helga. Deltakerne fikk kjent det i lårene etter spinningtime på Family Sports Club. Foto: Kristin Axelsen Kildal

Kaptein Jakobsen legger til at innsamlingen er det viktigste, men at det er flere fordeler med å være en del av teamet.

– Grunnen til at vi sykler til Paris er en totalpakke. Det det viktigste er å støtte en god sak. Men det sosiale med å være et lag og gjøre ting sammen er også en viktig del av det. Etter å ha jobbet et helt år med å samle inn penger, får vi en fantastisk dessert med å sykle fra Oslo til Paris for å markere slutten av sesongen, sier Jakobsen.

Vil ha sponsorer med på laget

Sponsor- og økonomiansvarlig Svein Arne Berntsen håper sponsorene vil være en del av reisen.

– Sponsorene er grunnen til at vi kan holde på med dette. Vi ønsker at de skal føle seg som en del av laget med midlene de bidrar med. Vi er takknemlig for hver en krone som kommer inn, sier Berntsen.

– Rytterne bidrar mye selv også. Det er ikke gratis å sykle så langt, men det går fra rytternes egen lomme. Sponsorpengene går utelukkende til Kreftforeningen, sier Jakobsen.