Lover å være i gang med rutetilbud på Evenes før sommeren:

Selskapet er i disse dager i ferd med å fase et nytt fly av typen Dash 8 inn i sin flyflåte, og går umiddelbart i gang med å utvide rutetilbudene i Nord- Norge.

Nye ruter til Tromsø og Bodø

– Etter hvert som vi får på plass flere fly og flere crew gir det oss muligheter til å tilby flere destinasjoner. Allerede 22. mai starter vi opp med en ny ryte mellom Tromsø og Alta med vår nye maskin.

– Det gir oss samtidig kapasitet til å starte andre ruter, noe som skal styrebehandles i neste uke. Der vil etter alle solemerker å dømme Evenes bli vedtatt som ett av alternativene.

– Vårt mål er å få på plass nye ruter til både Tromsø og Bodø, og at disse skal være operative før sommertrafikken setter inn, sier Dahl.

Skal konkurrere med Widerøe

Han peker på at Hålogalandsregionen er interessant for selskapet å satse på, men at fotruteanbudene legger noen begrensninger på hvilke flyplasser de har muligheter å satse på flyginger fra.

–Bindinger gjennom anbudssystemet i Norge gjør at vi ikke kan konkurrere på fotruter fra for eksempel Lekens og Svolvær til Bodø. Men våre Dash 8 maskiner er beregnet for kortere turer til og fra små flyplasser.

– Det gjør oss i stand til å konkurrere med Widerøe på en rekke av de øvrige flyplassene i landsdelen som ikke er berørt av fotruteanbudene, forteller Dahl.

– Må påvirke rutetidene

Direktør Ole-Jonny Korsgaard i Harstadregionens Næringsforening ser fram til at rutetilbudene på Evenes om kort tid blir ytterligere styrket.

– Selv om det er blitt flere ruter fra Evenes til Tromsø og Bodø etter at Framneslia i Narvik ble nedlagt fra 1. april, får jeg fortsatt mange henvendelser fra næringslivet som blant annet annet er misfornøyd med rutetidspunktene. Disse er lagt opp slik at man ikke kommer seg fra for eksempel Bodø før sent på kvelden.

– Når Fly Viking nå kommer må vi først og fremst påvirke dem til å bedre dette rutetilbudet.

– Dernest håper jeg de reisende vil benytte seg av selskapet, først og fremst fordi det vil gi oss alle billigere flybilleter på grunn av konkurransen i lufta, sier Korsgaard.

kommer: Fly Viking vil etter all sannsynlighet starte opp med flyginger fra Evenes før sommerferien. Foto: Privat